Babica najljepša dječja popevka

Popevku «Babica» Nikole Hrena, čiji su tekst uglazbili učenici Osnovne škola Donja Stubica pod vodstvom Ivi

p_360965festival07.jpg (648 x 486).jpg
Popevku «Babica» Nikole Hrena, čiji su tekst uglazbili učenici Osnovne škola Donja Stubica pod vodstvom Ivice Šipka, stručni ocjenjivački sud proglasio je najljepšom popevkom ovogodišnjeg Festivala dječje kajkavske popevke, kojim su u nedjelju navečer završeni 38. Dani kajkavske riječi u Zlataru. Popevku je besprijekorno otpjevala Sanja Landripet.

Nagrada za najbolju interpretaciju pripala je Dori Darapi i Daliboru Mucaku, učenicima Osnovne škole Matije Gupca iz Gornje Stubice. Na Festivalu dječje kajkavske popevke izvedeno je 16 skladbi koje su skladali učenici osnovnih škola s kajkavskog govornog područja, a uglazbljivali su stihove svojih vršnjaka izvedenih na prošlogodišnjem Zboru malih pjesnika.

U subotu na večer održano je i tradicionalno Pajdaško sprehajanje uz sudjelovanje 33 konjskih zaprega, kola i skupina, koji su prikazivali stare zagorske običaje i navade. Na središnjem zlatarskom trgu okupilo se oko 2000 ljudi.

U skupini kola prva je nagrada pripala učenicima OŠ Belec za prikaz «stare belečke škole», od konjskih zaprega najbolje prikazanim običajem proglašeno je «Parenje i pranje hadri», a «zagorska svadba» iz Kumrovca proglašenja je najboljom u kategoriji skupina.

NAjčitanije