Bedekovčina prodaje svoj udio u Metalcu

Autor Dean Stulić

Jedna od važnijih točaka 28. sjednice Općinskog vijeća Bedekovčine, bila je odluka Općinskog poglavarstva o privatizacij

p_436664zagorski metalac (600 x 450).jpg

Jedna od važnijih točaka 28. sjednice Općinskog vijeća Bedekovčine, bila je odluka Općinskog poglavarstva o privatizaciji poslovnog udjela Općine Bedekovčina u trgovačkom društvu Zagorski metalac d.o.o.. Kako je tu odluku vijećnicima obrazložio načelnik Rajko Vidiček, sve je krenulo nakon odluke Grada Zaboka o prodaji svojeg udjela od 25 posto.

- Kada sam spomenuo kako je Zabok zakonski pogriješio, dogradonačelnik je rekao kako ja pričam priče za malu djecu – rekao je.

Podsjetimo, suvlasničke udjele u Zagorskom metalcu d.o.o. imaju Specijalna oprema 32 posto, Grad Zabok 25 posto, Općina Bedekovčina 24 posto uz prijenos upravljačkih prava na Specijalnu opremu d.o.o. od 2006. do 2010. godine, te Općina Sveti Križ Začretje 19 posto. Budući da je Grad Zabok u tijeku prodaje svog udjela i da je za njega predložio cijenu od 16 milijuna kuna, Poglavarstvo Bedekovčine Općinskom je vijeću predložilo pokretanje postupka prodaje i procijenilo udio na početnu cijenu od 15 milijuna i 360 tisuća kuna.

– Ta suma zajedno s godišnjim iznosom od 275 tisuća kuna, koliko je Specijalna oprema d.o.o. plaćala Općini Bedekovčina za upravljačka prava, činilo bi korisna sredstva koja bismo mogli pametno uložiti u razvoj Bedekovčine - rekao je vijećnicima Vidiček.

Na pitanje vijećnika Dragutina Komorskog zašto je uopće došlo do razmišljanja o prodaji, ali i kako bi tekla isplata tih sredstava, vijećnik Željko Novosel ponavlja: «Sve je započelo prljavim igrama Grada Zaboka!». Načelnik Vidiček na pitanje o načinu isplate sredstava, objašnjava kako bi se 4 milijuna kuna tražila odmah, a ostala sredstva u obrocima.

- Ipak, mišljenja smo da i mještane Bedekovčine treba pitati o prodaji našeg udjela, jer i oni su to izgradili - dodaju vijećnici.

Nakon kratke rasprave i pojašnjenja, Vijeće donosi odluku o prodaji svog udjela od 24 posto s jednim glasom protiv i jednim suzdržanim.

– Mislim da smo napravili dobar posao, a vrijeme će pokazati jesmo li bili u pravu – zaključio je Branko Huljak, predsjednik Vijeća.

NAjčitanije