Bivši tajkun živi od 1500 kuna mirovine!

Autor

Suđenja Mladenu Jakopcu (69) pretvorila su se u pravu trakavicu jer taj najpoznatiji zagorski poduzetnik nikako da dođe

p_271199kopec.jpg
Suđenja Mladenu Jakopcu (69) pretvorila su se u pravu trakavicu jer taj najpoznatiji zagorski poduzetnik nikako da dođe »na zelenu granu« s braniteljima. Tako je bilo i na zadnjoj raspravi na Općinskome sudu u Zlataru koja je odgođena jer Hrvoje Pažin, iz novinarima nepoznatih razloga, više neće braniti Jakopca koji je pozvan da ponovno izabere novog odvjetnika.

Ista se priča ponavlja već godinama, jer je Jakopec dosad promijenio već četiri branitelja. Prvo je Vidislav Kiš Šaulovečki obranu morao prepustiti drugome kolegi, jer ga je usred rasprave tužiteljstvo predložilo za svjedoka, a sud je to prihvatio.

Kiš - Šaulovečki je bio član Nadzornog odbora Komunalca iz Konjščine koji je potkraj devedesetih podigao ukupno 6 milijuna kredita za Jakopečevu Mesnu industriju. Sve je to učinjeno, svjedočio je Kiš - Šaulovečki, bez znanja nadzornog odbora. Stoga se bivši direktor Komunalca Stjepan Hajnić (51) tereti da je zlorabio položaj i ovlasti i oštetio poduzeće za šest milijuna, koliko je podignuto u Kreditnoj banci Zagreb.

Jakopeca se tereti i da je Hajnića poticao na zloporabu, kako bi se okoristio za spomenuti iznos, jer kredit nikad nije vratio. Kredit je pao na leđa Komunalca čije se poslovodstvo nagodilo sa KBZ - om i platilo banci 3 milijuna kuna.

Kredit koji je Jakopec potrošio Komunalac još danas otplaćuje. Nakon Kiša, u braniteljsku fotelju Jakopca sjeo je Vladimir Vinja, koji zatim izabran za suca zagrebačkog Županijskog suda. Jakopec ponovno, sada već drugi put ne svojom krivnjom, ostaje bez odvjetnika, pa mu sud naređuje da si izabere novoga ili će mu branitelj biti postavljen po službenoj dužnosti.

Nova braniteljica postaje Marina Šuti Kudelić koju pak zamjenjuje Hrvoje Pažin. Tko je sljedeći odvjetnik na Jakopčevu popisu, saznat će se uskoro, jer »zbrka« s izborom odvjetnika, kažu upućeni, nije slučajna: ili se nekad bogati poduzetnik našao u financijskim teškoćama pa nema otkud plaćati branitelja ili se, ipak, radi o odugovlačenju postupka. Teško je povjerovati, ali nekadašnji bogati tajkun tvrdi da danas živi od 1500 kuna mirovine!

Izvor: Vjesnik
NAjčitanije