Bježeći od policije zabili se u drvo

Autor

Policijski službenici Policijske postaje Zabok prekjučer su u 01.05 sati, prilikom obnašanja službe, uočili nepoznatu mu

policija1.jpg

Policijski službenici Policijske postaje Zabok prekjučer su u 01.05 sati, prilikom obnašanja službe, uočili nepoznatu mušku osobu unutar benzinske pumpe “Ina” u Bedekovčini, koja je nakon što je zamijećena izašla iz benzinske pumpe te počela bježati prema obližnjoj zgradi.

Tamo je sjela u vozilo marke Golf II, njemačkih registarskih oznaka, gdje se za upravljačem nalazila druga nepoznata muška osoba, nakon čega su krenuli u bijeg prema Poznanovcu.

Policijski službenik je krenuo u potjeru za istima, ali je u mjestu Veliki Bukovec, nepoznati vozač zbog neprilagođene brzine sletio s ceste, udario u drvo i prevrnuo se na krv.

Nakon uhićenja, utvrđeno je da se radi o 36-godišnjem hrvatskom državljaninu iz Zagreba i 42-godišnjem bosansko-hercegovačkom državljaninu iz Posušja, za kojeg je kriminalističkom obradom i obavljenim očevidom utvrđeno da je 19. svibnja na području Zagreba otuđio osobni automobil marke Golf II, sa kojeg je skinuo virovitičke registarske oznake i stavio njemačke., te je istog koristio za osobne potrebe, kao i za izvršenje drugih kaznenih djela.

Također je utvrđeno da su navedeni počinitelji, prema smišljenom planu, na Ininoj benzinskoj postaji u Bedekovčini izvršili provalnu krađu i otuđili veću količinu raznih cigareta, a izvršili su i više kaznenih djela teških krađa na području Policijskih postaja Zabok i Krapina.

Danas u ponoć i 30 minuta navedeni su predani istražnom sucu Županijskog suda u Zagrebu, te je protiv njih podnijeta kaznena prijava zbog kaznenih djela teške krađe, krivotvorenja isprava, izrade i nabavljanja oružja i sredstava namijenjenih počinjenju kaznenih djela te krađe.

Izvor: Radio Zlatar