Bliže se parlamentarni izbori: Poznata Zagorka bit će kandidatkinja za premijerku

PXL_260519_24807589.jpg

Tko će na sljedećim parlamentarnim izborima iz stranke Možemo! u trku za premijera, javnost će doznati tijekom subotnjeg jutra nakon tiskovne konferencije u njihovim prostorijama u Berislavićevoj ulici u Zagrebu.

Odluku o izboru kandidata, obavijestili su iz stranke, jednoglasno je donijelo Vijeće u petak popodne. Odmah potom, oko 18 sati o njoj je elektronskom poštom obaviješteno šire članstvo platforme Možemo!.

Kako piše Večernji, kandidatkinja za premijerku bit će poznata Zagorka, saborska zastupnica Sandra Benčić koja je, uz gradonačelnika Tomislava Tomaševića, izabrana za predsjednicu platforme Možemo! na unutarstranačkim izborima u ožujku.

Inače, Sandra Benčić rođena je u Zaboku 1978. godine, završila je Pravni fakultet u Zagrebu, članica je Centra za mirovne studije, a prije no što je postala saborskom zastupnicom predavala je na Algebri te radila kao vanjska stručnjakinja Vijeća Europe za slobodu govora, a bila je i članica Povjerenstva za postupanje po pritužbama u MUP-u i Savjeta za razvoj civilnog društva.

U Saboru predsjedava Odborom za zaštitu okoliša i članica je Odbora za pravosuđe. Njezina kandidatura, doznajemo, ima veliku podršku unutar stranke, no bilo je i onih koji su predlagali Danijelu Dolenec jer zbog svog nešto odmjerenijeg javnog nastupa uživa veće simpatije starijih birača.

Nakon što Možemo! predstavi Sandru Benčić kao kandidatkinju za premijerku, gradonačelnik Tomislav Tomašević i njegovi zamjenici Danijela Dolenec i Luka Korlaet u 11.30 otvorit će novu pješačku zonu u Masarykovoj te sudjelovati u nekim od programa Europskog tjedna mobilnosti.