Bolnica dobiva odjel hemodijalize

Autor


Opća bolnica Zabok i Poliklinika IDC (International Dialysis Centers) potpisali su ugovor o suradnji na projektu otvar

Ugovor o hemodijalizi - IMG_2680.JPG


Opća bolnica Zabok i Poliklinika IDC (International Dialysis Centers) potpisali su ugovor o suradnji na projektu otvaranja Centra za hemodijalizu. Tvrtka Euromedic International, odnosno njezina kompanija Poliklinika IDC, javila se kao najbolji ponuđač na raspisani javni natječaj za zakup 747 kvadrata prostora u Općoj bolnici Zabok, kojeg će urediti po najsuvremenijim standardima u Centar za hemodijalizu.

To će biti treći takav centar Euromedic Internationala u Hrvatskoj nakon OB Gospić i OB Sveti Duh. Ukupno imaju više od 200 centara za hemodijalizu i dijagnostiku u 17 zemlja Europe.

Otvaranjem centra za hemodijalizu sedamdesetak bubrežnih bolesnika s područja naše županije tako više neće morati putovati na liječenje u druge centre. Smanjit će se troškovi prijevoza, a što je važnije, pacijenti će biti lišeni stresnih putovanja, a dobit će jednako kvalitetnu zdravstvenu skrb.

Osim u opremanje prostora, Euromedic International sustavno ulaže i u stručno osposobljavanje kadrova zaposlenih u medicinskim centrima. Suradnja liječničkih timova Opće bolnice Zabok i Poliklinike IDC omogućit će brzu i kvalitetnu intervenciju u slučaju dodatnih pretraga ili zahvata. Budući da ideja o centru za hemodijalizu postoji od samog početka izgradnje nove županijske bolnice, realizacijom ovog hvalevrijednog Projekta znatno se unapređuje kvaliteta zdravstvenog sustava Krapinsko-zagorske županije.

Ugovor o suradnji na 10 godina potpisali su v.d. ravnatelj bolnice Tomislav Jadan i Ivan Švajger, predsjednik uprave Euromedic Internationala. Hemodijaliza će se smjestiti u prostor koji je i pri gradnji bio namijenjen za taj odjel, a trenutno je konzerviran. Da bi se prostor osposobio treba 20-30 dana.

Zakupoprimac će plaćati cijenu ovisno o broju pacijenata. Prosjek je 5.341 euro mjesečno, a može rasti od 5 do 40 posto. Tome se pridodaju i troškovi energije, zbrinjavanja otpada, hrane, laboratorijskih pretraga i drugo.

Dobra suradnja otvara i mogućnost novih projekata poput magnetske rezonance, možda stvaranje europskog centra za transplantaciju bubrega.

Hemodijaliza bi trebala proraditi 30. studenog. Vrijednost projekta je otprilike 500.000 eura, a u početku se računa s tridesetak pacijenata koji sada idu na hemodijalizu u Zagreb.

NAjčitanije