'BOMBA' S BRAČKA: OB Zabok će dobiti novu ravnateljicu!?

rođeni u ob zabok (4).jpg

Opća bolnica Zabok i bolnica hrvatskih veterana mogla bi uskoro dobiti novu ravnateljicu i postoji velika vjerojatnost da upravo to tako i bude.

Naime, kako neslužbeno doznaje Zagorje.com, na današnjoj sjednici bolničkog Upravnog vijeća utvrđeno je da je na natječaj za izbor novog ravnatelja pristigla samo jedna pravovaljana prijava, dok druga prijava koja je pristigla nije sadržavala kompletnu pravovaljanu dokumentaciju.

Podsjetimo, nakon što je istekao rok za podnošenje prijava, utvrđeno je da su pristigle dvije prijave, a Zagorje.com je neslužbeno doznao kako su se na natječaj javili bivši ravnatelj i sadašnji v.d. ravnatelj Tihomir Vančina, kao i poznata zagorska pedijatrica, dr. Andreja Filija, koja je još 2009. godine oformila i otvorila Odjel pedijatrije u OB Zabok te bila dugi niz godina voditeljica tog odjela.

Na današnjoj sjednici (četvrtak, 10 listopada) Upravno vijeće je, doznajemo, otvorilo obje prijave i ustanovilo se da su naša saznanja bila točna, odnosno, da su se upravo Vančina i dr. Filija prijavili na natječaj.

Već smo ranije pisali kako smo pregledali tekst natječaja i u njemu nema ništa novog, niti specifičnog. Riječ je o uobičajenom tekstu kakav se standardno objavljuje u takvim natječajima, no, kako smo doznali iz dva međusobno neovisna izvora, ispostavilo se danas da Tihomir Vančina nije dostavio svu pravovaljanu dokumentaciju te da Upravnom vijeću nije ostalo ništa drugo nego da utvrdi kako je na natječaj pristigla samo jedna pravovaljana prijava - ona dr. Andreje Filije.

Večeras smo odmah kontaktirali i predsjednika Upravnog vijeća OB Zabok, Petra Vrančića, te ga zamolili za komentar i službenu potvrdu informacija koje posjedujemo.

- Ništa od toga vam u ovom trenutku ne mogu komentirati niti službeno, niti neslužbeno, budući da je postupak izbora novog ravnatelja OB Zabok u tijeku te da se on nastavlja - rekao je Vrančić za Zagorje.com.

No, na naše pitanje što će biti dalje, Vrančić je ipak bio konkretniji.

-Prijave koje su pravovaljane razmatrat će se na sljedećoj sjednici Upravnog vijeća, gdje će se gledati zadovoljava li određeni kandidat po svom ugledu, iskustvu i programu one standarde koje smatramo nužnima kad je u pitanju ravnatelj Opće bolnice Zabok - rekao nam je Vrančić.

Kad će se točno održati ta sjednica, u ovom trenutku ne zna još ni sam Vrančić, ali kaže kako će, kao i sve do sada, biti odrađeno u zakonskom roku, koji za ovaj konkretni postupak istječe 04. studenog.

U svakom slučaju, Upravno vijeće neće imati puno izbora na sljedećoj sjednici.

Moći će birati samo između dvije odluke: Imenovati dr. Andreju Filiju novom ravnateljicom OB Zabok ili poništiti natječaj te raspisati novi.

Naime, kao što smo već pisali ranije, na samom kraju teksta natječaja, pod 'Napomene', na trećem, posljednjem mjestu stoji i sljedeća napomena: „Bolnica pridržava pravo poništenja natječaja, odnosno pravo ne odabrati ni jednog kandidata, bez obveze obrazlaganja odluke o poništenju natječaja i bez ikakve odgovornosti prema kandidatima.“

Što će odlučiti, pitanje je na koje ćemo odgovor trebati pričekati još koji tjedan.

 

NAjčitanije