Branitelji, ne prodajite dionice

Autor

Na 1. sportskim igrama branitelja Hrvatske sudjeluju branitelji koji su ratovali na svim bojištima u zemlji, i to u svim

p_709026zag_bran.jpg
Na 1. sportskim igrama branitelja Hrvatske sudjeluju branitelji koji su ratovali na svim bojištima u zemlji, i to u svim gardijskim, pričuvnim i domobranskim postrojbama te su bili temelj stvaranja Hrvatske vojske.

U doba kada imamo svoju državu, pokažimo da smo borci i poslije rata, ovoga puta na sportskim terenima - pozvao je bojnik u mirovini Mirko Druško, predsjednik lepoglavske podružnice udruge Branitelji Hrvatske na svečanosti otvaranja igara u Lepoglavi. Želeći sudionike, među kojima su i brojni s PTSP-om, odvojiti od svakidašnjice, sportske igre organizirali su Ministarstvo obitelji, branitelja i međugeneracijske solidarnosti i krovna udruga Branitelji Hrvatske.

Brojnim sudionicima i momčadima iz Zagrebačke, Sisačko-moslavačke, Varaždinske, Bjelovarsko-bilogorske i Krapinsko-zagorske županije s članovima udruge Bošnjaka branitelja iz Siska i HVIDR-e iz Ivanca obratili su se i dogradonačelnik Alojz Špičko, načelnik pravosudne policije Kaznionice u Lepoglavi Ivan Jug te predsjednik udruge Bošnjaka branitelja Hamdija Malić.

Igre je otvorio mr. Damir Ćurik, predsjednik Branitelja Hrvatske. Nakon natjecanja u sportskoj dvorani i kuglani, branitelji su živo sudjelovali u radu okrugla stola na kojemu su razmatrana aktualna pitanja vezana uz braniteljski fond.

- Pozivamo branitelje da nikako ne prodaju svoje udjele u fondu te u vezi s time poštuju službene stavove ministarstva i uprave Erste fonda. Ne samo zbog toga što postoji i zakonska zabrana prodaje, nego i zato što će do 2008. mnoge tvrtke biti privatizirane pa će i vrijednost fonda biti veća - poručio je mr. Ćurik.

- Savjetujem braniteljima da ne prodaju svoje udjele sljedećih pet godina jer još se ne zna njihova prava vrijednost - kazao je Andrija Šaško, predsjednik HVIDR-e iz Popovače, u kojoj su branitelji dosad najdalje otišli u ujedinjavanju udruga i članova koji imaju udjele. Cilj im je da tako uđu u Nadzorni odbor fonda i sami kroje svoju sudbinu jer, poručuju, političarima ne vjeruju.

Izvor: Večernji list
NAjčitanije