Branitelji ponovno na bojišnici

Autor

KARLOVAC – Prvi put od Domovinskoga rata, zapovjednici zagorske 103 brigade HV – a i policije, posjetili su

POSJET_ZGR_ZAGCOM_061009.jpg

KARLOVAC – Prvi put od Domovinskoga rata, zapovjednici zagorske 103 brigade HV – a i policije, posjetili su karlovačku bojišnicu, grad Karlovac i Karlovačku županiju. Organizirani posjet u organizaciji Županije upriličen je na 18. godišnjicu prvog angažiranja legendarne 103. brigade u Karlovcu.


Zagorsko izaslanstvo, predvođeno županom sinišom Hajdašom Dončićem, dočekao je karlovački župan Ivan Vučić sa suradnicima i predstavnicima braniteljskih udruga. Domaćini su zagorske goste upoznali sa ratnim zbivanjima, pri čemu je istaknuto kakao je na karlovačkoj bojišnici bilo 20 tisuća branitelja od čega je svaki osmi branitelj bio iz 103. brigade.

Prvi zapovjednik 103. Brigade brigadir Janko Šafranko govorio je o predanom zalaganju zagorskih boraca u Karlovcu, pri čemu su imali minimalne žrtve. Svoja ratna isksutva iznio je i posljednji zapovjednik brigade pukovnik Žarko Miholić te ondašnji načelnik PU krapinsko – zagorske Ladislav Fruk . Vodeći ljudi županija razmjenili su iskustva u gospodarstvu, turizmu i najavili suradnju u buduće.

Zagorsko je izaslanstvo zatim obišlo sve važnije punktove na karlovačkome području gdje je sujelovala 103.brigada. Emocije su navirale, a stari su ratnici pomno obilazili teren i prisjećali se teških borbi sa tada nadmoćnim neprijateljem.
Župan Hajdaš Dončić nakon posjeta najavio je osnivanje savjeta za branitelje, kojega će sačinjavati provjereni ratnici i koje će ga moći kvalitetno savjetovati kako sačuvati dignitet branitelja i osigurati im primjereno mjesto u društvu, te pomoć u izradi monografije.

Tekst i snimka : Zoran Gregurek

NAjčitanije