BRAVO! Zbor KUD-a Konjščina osvojio dvostruko zlato na međunarodnom natjecanju

Autor zagorje.com
mješoviti pjevački zbor vitez.jpg

Mješoviti zbor Vitez KUD-a Konjščina postigao je izvanredan uspjeh na 3. Međunarodnom natjecanju zborova održanom 19. listopada u Čakovcu, gdje je osvojio zlatnu plaketu u kategoriji mješovite glazbe. 

Na natjecanju su sudjelovala 33 zbora iz različitih dijelova svijeta, a natjecali su se u četiri kategorije. Voditeljica i dirigentica zbora Irena Kušec Kovinčić izrazila je izuzetno zadovoljstvo postignutim rezultatima.

 -Osvojili smo zlatnu plaketu, a ja sam dobila posebnu dirigentsku nagradu. Ovo je rezultat truda i predanosti cijelog zbora, a posebno sam ponosna na našu zajednicu koja nas podržava- istaknula je dirigentica Kušec Kovinčić.

Mješoviti zbor Vitez KUD-a Konjščina, koji je u svega 3 godine postojanja osvojio ukupno pet zlata i dva srebra na međunarodnim i domaćim natjecanjima.

-Ovo natjecanje je još jedan korak u našoj misiji promicanja kvalitete zborskog pjevanja i kulture u našoj zajednici- dodaje Kušec Kovinčić.

Saborska zastupnica i načelnica Anita Curiš Krok također je izrazila zadovoljstvo odličnim rezultatom zbora.

-Svaki uspjeh Mješovitog zbora Vitez KUD-a Konjščina ne samo da odražava talent i predanost njihovih članova, već i promiče kvalitetu rada svih udruga u našoj zajednici. Ove zlatne plakete na međunarodnom natjecanju su dokaz da imamo iznimne umjetnike koji s ponosom predstavljaju našu općinu. Ponosna sam na njihov trud i posvećenost uz posebne zahvalile Ireni, bez koje ne bi bilo ovakvog uspjeha, a Općina Konjščina nastavit će pružati podršku u svim njihovim budućim nastojanjima- naglasila je načelnica Curiš Krok.

NAjčitanije