Britanski Independent stavio Zagorje u TOP 10 destinacija za odmor u Hrvatskoj

Autor ik

Posebno spominju jedan zagorski grad i jednu zagorsku općinu

FotoJet - 2023-07-09T023529.346.jpg

Foto:Pixsell/ Screenshoot Independent

Ugledni britanski časopis The Independent ovog je tjedna objavio popis TOP 10 destinacija za odmor u Hrvatskoj, među kojima su se našli Zagreb, Dubrovnik, Split, Hvar, Rijeka, Zadar, Pula i Korčula.

Ono što je posebno zanimljivo jest da se na ovom popisu, kao jedna od najboljih hrvatskih destinacija za ljetni odmor, uz gore navedene također našlo i Hrvatsko zagorje.

Uz kratki opis svake destinacije, The Independent je za svaku destinaciju naveo i odgovor na pitanje kada je koju destinaciju najbolje posjetiti te su također dali svoj prijedlog za smještaj u pojedinoj lokaciji.

Evo što su napisali za Zagorje:

"Zagorska regija je ruralno područje poznato po svojim dvorcima, crkvama i bujnom zelenilu. Popularno je među Zagrepčanima, a posljednjih se godina sve više fokusira na to da postane destinacija za odmor i opuštanje. To je područje guste šume i valovitih zelenih brežuljaka, prošarano srednjovjekovnim dvorcima i crkvama (od kojih su najpoznatiji dvorac Trakošćan i Svetište Majke Božje Bistričke) te gradićima među kojima su Krapina i Marija Bistrica. Posjeti ovdje su ugodno mirni, iako može biti gužvi u ljetnim mjesecima.

Kada posjetiti Zagorje
Srpanj i kolovoz mogli bi biti najprometniji mjeseci, ali su i najsuši te ugodne prosječne temperature od 22 stupnja.

Gdje odsjesti
Hotel Terme Jezerčica nalazi se uz Park prirode Medvednica, manje od 30 km od Zagreba. Ovaj spa hotel sadrži četiri finske saune, pet unutarnjih bazena i tri vanjska bazena.", piše Independent.