Broz platio veći dio duga državi, a ostatak namjerava ovog tjedna!!

Autor Silva Videk

Autor: Silva Videk
Đovani Broz, esdepeovac iz Kumrovca koji je u ovom mandatu na dužnosti zamjenice županice za gospoda

broz_sdp.jpg

Autor: Silva Videk


Đovani Broz, esdepeovac iz Kumrovca koji je u ovom mandatu na dužnosti zamjenice županice za gospodarstvo, unatoč aferi oko duga za poreze i doprinose, na predstojećim lokalnim izborima namjerava se kandidirati za župana Krapinsko-zagorske županije.

Podsjećamo, Đovani Broz je državi dugovao nekoliko stotina tisuća kuna za neplaćene poreze i doprinose.

Iako su neki mediji špekulirali kako je Đovani Broz svoj dug riješio, jučer nam je i sam potvrdio da je veći dio platio, barem što se tiče duga iz Rješenja o ovrsi, no ostao je dio koji namjerava namiriti sljedećeg tjedna.

"Što se mene tiče, kad sve to bude riješeno, kandidat sam za župana", kazao nam je Đovani Broz, dodavši kako ipak o svemu konačno odlučuje stranka.

Objasnio je da je prodao svoj restoran "Stara vura", koji doduše kupci još nisu preuzeli, te da se namjerava kandidirati, jer je u probleme s vlastitim poslom upao upravo zbog velike angažiranosti na poslu zamjenika županice za gospodarstvo.

Porez nije namjeravao utajiti, a detalje oko kalkulacija da dug nije nastao za sadašnjeg mandata nego dio njega datira iz 1997., objasnit će na konferenciji za novinare koju namjerava sazvati ovaj tjedan.

Županijski SDP, doznajemo od predsjednice Sonje Borovčak, je o svemu raspravljao, no još nije donosio nikakve političke ocjene, jer će se one donijeti nakon očitovanja Đovanija Broza, a osobno misli da se čeka predugo.

"Očekujem da će Đovani Broz, kako to priliči članovima SDP-a, javno odgovoriti na sva pitanja koja zanimaju javnost i to uskoro", potvrdio je glavni tajnik SDPH Igor Dragovan.

Iz svega proizlazi da stvari u SDP nisu postavljenje kako se u posljednjih mjesec dana u javnosti mogao steći dojam, tj. da se u SDP-u ne zamaraju previše dugoma Đovanija Broza, osobito ako ih namiri.

NAjčitanije