Bugarin 'zaboravio' prijaviti 44.000 eura

Autor

Mobilne jedinice Carinarnice Krapina i granični policajci, zaplijenili su u nedjelju ujutro 44.000 eura od 26-godišnjeg

EURO.jpg

Mobilne jedinice Carinarnice Krapina i granični policajci, zaplijenili su u nedjelju ujutro 44.000 eura od 26-godišnjeg Bugarina, putnika u autobusu bugarske prijevozničke kuće punom stranaca, koje je na izlasku iz Hrvatske preko GP Macelj on 'zaboravio' prijaviti iako tako zakon usklađene Europskom unijom striktno nalaže. Eure je skrivao u kaputu.

Bila je to kontrola kakvu mobilne jedinice i granični policajci povremeno vrše radi sprječavanja pranja novca i financiranja terorizma, sukladno zakonu, doznajemo od službenika Carinarnice koji su, podsjećaju, veliku zadnju akciju imali za zapljene golemog arsenala oružja u kleti Zdravka Turčića kod Desinića.

– Prema zakonu svaki iznos veći do 10.000 eura se mora prijaviti, a ovaj Bugarin je to temeljem svoje profesije morao znati – kažu u Carinarnici, ne želeći otkriti o kakvoj se to profesiji radi. Kako bilo, Bugarin je privremeno ostao bez eura, a dokažu li se 'nečasne' namjere, novac mu neće nikada biti vraćen. On je nakon ispitivanja pušten, a Financijskom inspektoratu će biti podnesen i optužni prijedlog.

Dokaže li se da je novac bio namijenjen za nabavu i rasparčavanje droge, oružja, terorističke akcije i slično, 'crno mu se piše'.

NAjčitanije