Cenzura medija: Inicijativa "U ime obitelji“ uskratila akreditacije "nepodobnim" mediijma, među ostalima i javnoj televiziji

Sudjelovanje u Referendumskoj noći zabranili su i i portalima Index.hr, Net.hr, T-portal te svim izdanjima EPH grupe, Novom listu....

cenzura polic.jpg

Građanska inicijativa „U ime obitelji“ organizira u nedjelju navečer, 1. 12. 2013.  druženje volontera i podupiratelja Inicijative, ljudi koji su na različite načine doprinijeli održavanju prvog narodnog, ustavotvornog referenduma u 23 godine postojanja Republike Hrvatske.

Građanska inicijativa „U ime obitelji“ odlučila je uskratiti javljanje i izvješćivanje s mjesta okupljanja volontera „U ime obitelji“ jedinoj domaćoj nacionalnoj televiziji – HRT-u.

Ističući kako je kroz cijelo referendumsko razdoblje, HRT se - izuzimajući malobrojne profesionalno odrađene emisije - nije pridržavao načela profesionalnosti, nepristranosti i neovisnosti te je time otežavao biračima da donesu informiranu odluku o referendumskom pitanju. Krivotvorenje informacija, pristranost voditelja, tendenciozan odabir gostiju, neizvješćivanje o važnim događajima i temama, dostigao je svoj vrhunac jučerašnjim, najnovijim krivotvorenjem izjave predstavnice „U ime obitelji“ u emisiji Hrvatska uživo koju je vodio g. Domagoj Novokmet.
 
Sudjelovanje u Referendumskoj noći zabranili su i i portalima Index.hr, Net.hr, T-portal te svim izdanjima EPH grupe i Novom listu jer su krajnje neprofesionalno, kao tvrde U Inicijativi, izvješćivali o referendumu, sustavno vrijeđali sve građane koji žele glasati ZA brak kao zajednicu žene i muškarca, krivotvorili informacije o Građanskoj inicijativi, proizvodili i širili govor mržnje te krivotvorenjem stvarnosti i zastrašivanjem građana služili aktualnoj vlasti, sužavajući prostor građanske slobode i demokracije.

NAjčitanije