Čestitamo Dan pobjede i domovinske zahvalnosti i Dan hrvatskih branitelja!

Autor sv

Danas je i blagdan zaštitnice Krapinsko - zagorske županije, Majke Božje Snježne. Misa u Belcu počinje u 11 sati.

hrvatska zastava.jpg

Dan je pobjede i domovinske zahvalnosti, Dan hrvatskih branitelja i 26. obljetnica vojno-redarstvene operacije Oluja.

Zbog epidemioloških mjera središnja proslava premještena je u Kninu s glavnog kninskog trga na stadion Nogometnog kluba Dinara.

Sa stadiona će se promatrati i podizanje zastave na tvrđavi.

Nakon podizanja zastave, čitat će se imena 241 poginulog i dvojice nestalih hrvatskih branitelja tijekom Oluje. Ona su utisnuta na jučer otkrivenom spomeniku na središnjem kninskom trgu.

Prigodan program u povodu Dana pobjede i domovinske zahvalnosti te Dana hrvatskih branitelja HRT donosi u specijalnoj emisiji. Pratite javljanja naših reportera i priče o onima koji su stvarali Hrvatsku. Posebna emisija na programu je od 8:15 na Prvom i Četvrtom programu HTV-a kao i na Prvom programu HR-a.

Predsjednik Republike i vrhovni zapovjednik oružanih snaga Zoran Milanović sinoć je na kninskoj tvrđavi primio ratne zapovjednike i dodijelio odličja.

Baklje su sinoć obasjale Rijeku. U spomen na 222 poginula branitelja iz Primorsko-goranske županije, riječka Armada zapalila je isto toliko baklji na riječkom lukobranu.

Bakljada je organizirana i u Metkoviću. Veterani Četvrte gardijske brigade iz Dubrovačko-neretvanske županije zapalili su 26 baklji i na mostu izvjesili zastavu brigade, ispod koje su doveslali u neretvanskoj lađi u kojoj će se u subotu natjecati na tradicionalnom Maratonu lađa:  Izvor: HRT.

Danas je i blagdan zaštitnice Krapinsko - zagorske županije, Majke Božje Snježne. Misa u Belcu počinje u 11 sati.

NAjčitanije