CVJETNI HUM: Ovo su dobitnici priznanja za najljepše okućnice

Autor Zagorje.com
Nagrađeni na Cvjetnom Humu.jpg

U Humu na Sutli 17. 10. održana je ponovno manifestacija Cvjetni Hum, koju su nakon nekog vremena stanke ponovno pokrenuli KUD Rikarda Jorgovanića u suradnji s Općinom Hum na Sutli. Do te promjene došlo je stoga što na području općine više ne djeluje Turistička zajednica.

Predsjednica udruge Narcisa Brezinščak istaknula je: „U KUD-u smo smatrali da je ovaj program hvale vrijedan prvenstveno zbog samih stanovnika koji svojim trudom i radom uređuju i oplemenjuju ne samo prostor vlastitog  dvorišta, okućnice ili balkon već time i doprinose ukupnom uređenju prostora naše općine,  te smo ponudili Općini da ove godine  mi budemo organizatori“. 

Komisija u sastavu: Ljiljana Blažun,  Silva Brezinščak, Milena Pildek, i Jožica Poredski u razdoblju od travnja do kraja kolovoza obišla je područje općine i prikupila fotodokumentaciju za sva ona domaćinstva koja su svojim sadržajima mogla konkurirati za dodjelu nagrade. Prikupljeni materijali prezentirani su na programu kroz videoprojekciju koju je priredio Mario Antonić.

Ove godine nagrađivali su se: najljepše uređeni balkon, najljepše uređena okućnica, najljepšeuređena živica, najljepše uređeni vrt i najljepše uređeni voćnjak. 

Kriteriji za dodjelu  nagrada bili su:vizualni izgled,  koncepcija rješenja, kreativnost, originalnost i skladnost ambijenta te uređenje, održavanje i čistoća okoliša. 

Nagrađeni su:
Milica Vešligaj, Klenovec H. 80/1– za najljepše uređeni balkon,
Marina Drašković, Rusnica 42- za najljepše uređenu okućnicu, 
Jelka i Valter Turk, Klenovec H. 100- za najljepše uređeni vrt,
Stjepan Palajić, Druškovec 89/1 –  za najljepše uređeni voćnjak,
Milena Hanžel, Hum na Sutli 196 - za najljepše uređenu živicu.
U ime općine Hum na Sutli nagrade je nagrađenima uručio načelnik općine Zvonko Jutriša. 
Cijeli program svojim su glazbeni nastupom uveličali učenici Glazbene škole Pregrada: Karlo Petek i Vilim Lipnjak. 

NAjčitanije