Danas su otvorene samo neke trgovine. Doznajte koje rade u vašem gradu ili mjestu

Autor zagorje.com
trgovina dućan

Ako danas planirate ići u kupovinu, najbolje je prvo provjeriti radno vrijeme trgovina, trgovačkih centara i pekarnica. Iako je većina zatvorena nedjeljom, postoje iznimke.

Naime, prema izmjenama Zakona o trgovini, koje su stupile na snagu početkom srpnja prošle godine, trgovci mogu odabrati 16 nedjelja u godini tijekom kojih bi radili prema potrebama sezonalnosti, mikrolokacije i drugih čimbenika koji utječu na individualnu procjenu za potrebom radne nedjelje.

Ograničenje rada nedjeljom ne odnosi se na prodavaonice koje se nalaze u sastavu određenih poslovnih cjelina.

Tijekom cijele godine nedjeljom mogu raditi prodavaonice u sklopu prometnih cjelina pod kojima se podrazumijevaju željeznički i autobusni kolodvori, zračne i pomorske luke te zrakoplovi i trajekti.

Ograničenja ne vrijede niti za prodavaonice u sklopu benzinskih postaja, bolnica, hotela te prostora kulturnih i vjerskih ustanova, muzeja, nautičkih marina, kampova, obiteljskih poljoprivrednih gospodarstava i zaštićenih područja prirode.

Trgovački lanci i shopping centri uglavnom oglašavaju tek u svojim 'dvorištima' koju nedjelju će raditi, ali vi lako možete provjeriti koja trgovina je u vašem kraju otvorena i to pregledom po lokacijama na linku OVDJE.