Dani Općine Radoboj i Dani OŠ Side Košutić - evo programa

Autor Zagorje.com
radoboj prava.jpg

Povodom obilježavanja Dana Općine Radoboj i Dana OŠ Side Košutić Općina Radoboj pripremila je pregršt događaja koja počinju već u ovom tjednu. 
Ovog vikenda očekuje Vas Turnir bračnih parova u belotu, Radobojska uspinjača i Sportski susreti naselja, a biti će tu i drugih događanja, tradicionalna Biciklijada, Teniski turnir „Jazvine 2024“, Zagorje Open 2024, raznovrsni sportski dani i STEM dani, kestenijade, književni susreti, otvorenja triju izložbi; „Izložba  slika s 18. likovne kolonije Općine Radoboj“, „Vino u tradicijskoj kulturi Pelješaca“ i „“Bistra kaplja vrednija od zlata-vinska kultura i tradicija varaždinskog kraja“, glazbeni program 30. festivala orgulja Heferer u crkvi sv. Jakoba. Dana 19. listopada 2024., u subotu, s početkom u 16:00 sati održati će se „Smotra mažoretkinja i puhačkih orkestara  i obilježavanje 45.-te  godišnjice KUD-a „Zagorec“ Radoboj,  15.-te godišnjice Radobojskih mažoretkinja, 5.-te godišnjice Puhačkog orkestra „Radboa“, 30.-te godišnjice Općine Radoboj i 30.-te godišnjice Športsko kuburaškog društva "Radobojska kubura". 

Ovaj bogat i raznovrstan program realiziran je u suradnji s OŠ Side Košutić, Dječjim vrtićem Škrinjica, Muzejom Radboa, Društvom Naša djeca Radoboj i sportskim udrugama. Pod motom “Ljubav djeci prije svega” od 7. do 13. listopada održati će se Dječji tjedan, tradicionalna godišnja manifestacija posvećena djeci koja obuhvaća brojne aktivnosti. Ususret Dječjem tjednu danas će se u Sportskoj dvorani održati znanstvene radionice Mobilnog planetarija i Mobilnog parka znanosti, a biti će tu znanstvenih dana, obilježavanje Međunarodnog dana djeteta, radionica uz igre i druženja, predstava „Huligan“, predavanja, prezentacije i obilježiti će se Međunarodni dan djevojčica.

Dana 20. listopada proslaviti će se Dan Općine uz svečanu sjednicu Općinskog vijeća Općine Radoboj i otvaranjem Hiže štruklji.

 

NAjčitanije