Darovani učenici uspješni na državnim natjecanjima

Autor

Županica Vlasta Hubicki jučer je na svečanostima priređenim u čast učenika osnovnih i srednjih škola koji su na državnim

arhitektura1.jpg

Županica Vlasta Hubicki jučer je na svečanostima priređenim u čast učenika osnovnih i srednjih škola koji su na državnim natjecanjima osvojili prvo, drugo ili treće mjesto, uz čestitke uručila i prigodne poklone.

Organizaciju županijskih natjecanja već više godina vodi Županija, a organizaciju športskih natjecanja Savez školskih športskih klubova KZŽ.

Natjecanja se financiraju iz Županijskog proračuna, te se ove godine u tu namjenu izdvaja 540 tisuća kn. Na županijskim natjecanjima sudjelovalo je oko 550 učenika osnovnih škola i oko 170 njihovih mentora, te 280 srednjoškolaca u pratnji 80 mentora.

Najbolji su predloženi za državna natjecanja, gdje su pokazali izuzetne rezultate osvajanjem brojnih prvih, drugih i trećih državnih mjesta.

U organizaciji Krapinsko-zagorske županije, Aktiva ravnatelja osnovnih i srednjih škola i škola domaćina, prijem za učenike osnovnih škola održan je u zlatarskoj Sokolani, a prijem za srednjoškolce u Srednjoj školi Krapina.

Učenici, njihovi mentori i ravnatelji družili su se uz kulturno-umjetnički program i prigodne domjenke.

NAjčitanije