Diplome visokih škola za male peneze

Autor


Tromjesečna akcija koju je koordinirao USKOK završila je uhićenjem šest krivotvoritelja različitih isprava s područja

p_149113diplome.jpg

Tromjesečna akcija koju je koordinirao USKOK završila je uhićenjem šest krivotvoritelja različitih isprava s područja Jakovlja i Donje Stubice.


Mozak bande krivotvoritelja bio je Dubravko S. (31) iz Jakovlja, u čijoj je ilegalnoj tiskari radila i Vlatka H. (27) koja je, budući da živi na istoj adresi, vjerojatno njegova djevojka. U grupi su bili i Milan M. (40) iz Donje Stubice, Robert B. (40) iz Jakovlja, Zlatko M. (32) iz Donje Stubice te Miljenko Š. (37) iz Zaboka. Samo su Dubravko S. i Vlatka H. već su evidentirani zbog počinjenja istovrsnih djela.

- To je vrh sante - komentar je šefa zagorskih kriminalista Kristijana Potočkog. Nađena je i gomile pribora za krivotvorenje, računalne opreme, pečata carinske službe, špedicije, javnih bilježnika, Gradskog ureda za gospodarstvo, te dva pištolja i novac. Zaplijenjene su i radne knjižice s krivotvorenim upisima škola, lažne svjedožbe srednjih, viših i visokih škola, te 145 polica za osigranje automobila.

Nađeno je i 500 krivotvorina odjevnih predmeta. Priče kažu kako je već dugo bilo nadaleko poznato da se u Jakovlju može nabaviti, primjerice, lažna svjedožba, pa je, kažu neki, bilo uobičajeno reći da “kaj bi neko išel u školu kad može u Jakovlju kupiti papire za male peneze”. Prema do sada poznatim podacima, lažna svjedodžba koštala je od 2200 do 12.000 kuna, dok su se police “dilale” za svotu od 1500 do 5000 kuna.

Izvor: Jutarnji list
NAjčitanije