Do 28. veljače rok je za predaju godišnjih poreznih prijava

Autor

Od prvog siječnja do 28. veljače rok je za predaju godišnjih poreznih prijava. Novi zakon o porezu na dohodak koji je u

man-running.jpg

Od prvog siječnja do 28. veljače rok je za predaju godišnjih poreznih prijava. Novi zakon o porezu na dohodak koji je u primjeni od ove godine ne odnosi se na predaju prijava za 2004. godinu, pojasnila nam je načelnica u Poreznoj upravi u Krapini Jasna Kropf.

Prema njenim riječima tzv. Mini porezna reforma donijela je najviše promjena u osnovnom osobnom odbitku koji je s 1500 povećan na 1600 kuna te u ostalim osobnim odbicima gdje se godišnje priznaje samo do 12 tisuća kuna troškova za osiguranje, stambenu izgradnju i zdravstvene usluge.

Za predaju godišnjih poreznih prijava za prošlu godinu, naglasila je Jasna Kropf, primjenjuju se svi propisi koji su važili i lani kada je u Krapinsko-zagorskoj županiji poreznu prijavu podnjelo 23 tisuće 383 građana, a povrat poreza ostvarilo njih 18 tisuća 357.

Jasna Kropf posebno upozorava stanovnike područja od posebne državne skrbi i brdsko-planinskih područja da iskoriste mogućnost povrata poreza, jer njihov osnovni osobni odbitak mjesečno iznosi dvije tisuće 250 kuna, što je 750 kuna više nego kod ostalih građana.

Izvor:Zagorje.hr

NAjčitanije