DOBRE VIJESTI: Pušta se u promet brza cesta do Bedekovčine

Autor

Sama svečanost otvorenja prometnice bit će upriličena u ponedjeljak, 6. veljače

cesta.jpg

U ponedjeljak 6. veljače u promet će se pustiti dionica brze ceste do Bedekovčine. Sama svečanost puštanja u promet druge dionice brze ceste Popovec - Marija Bistrica - Zabok sa spojem na Breznički Hum održat će se simbolično u podne na čvoru Bedekovčina, najavljeno je iz Ureda župana.

Riječ je o dionici u dužini oko 5 kilometara, koja će konačno biti otvorena za prometovanje. Radovi ne staju, već se radi i na dionici brze ceste prema Zlatar Bistrici. Trenutno se izvode radovi na zemljištu ispod rijeke Krapine, čvor Zlatar Bistrica u smjeru Bedekovčine, a paralelno traju i radovi iz Bedekovčine prema Zlatar Bistrici.

– Ovaj dio, znači čvor Zlatar Bistrica, koji podrazumijeva dva nadvožnjaka te proširenje državne ceste D29, što znači da će se dionica od 1000 metara proširiti s jedne i druge strane jer će tu biti izlazak i ulazak iz Zlatar Bistrice na brzu cestu, odnosno oko dva kilometra su u nadležnosti izvođača Zagorje gradnje.

– Radovi idu i više nego dobro, to nije tako zahtjevna trasa jer nema toliko prirodnih prepreka koje treba premostiti. Za to smo se borili, o tome su pričale generacije, to je povijesni trenutak ne samo za Zlatar Bistricu već za cijeli ovaj prostor i regiju. Brza cesta donijet će puno dobroga gospodarstvu, doseljavanje, općenito drugačiju percepciju ovog prostora. Prometnice donose život – izjavio je za Zagorski list zlatarbistrički načelnik Žarko Miholić.

Izvođači su Viadukt i Zagorje gradnja, a rok završetka ceste je 30 mjeseci od dana uvođenja u posao.

 

 

NAjčitanije