DODIJELJENO 400.000 EURA: Radovi na komunalnoj infrastrukturi za povećanje sigurnosti u prometu

Autor rj/sp
IMG_6344.JPG

U Konjščini je danas održana dodjela 400.000 eura vrijednih sporazuma o sufinanciranju radova komunalne infrastrukture uz županijske i lokalne ceste na području Krapinsko - zagorske županije u 2024. godini.

 Kako je ovom prilikom istaknuo ravnatelj Županijske uprave za ceste KZŽ Stjepan Sirovec, ŽUC u suradnji s JLS provodi aktivnosti i projekte na izgradnji sustava oborinske odvodnje, pješaških staza i autobusnih stajališta, a sve sa ciljem da se poveća dostupnost odgovarajuće komunalne infrastrukture i poveća sigurost svih sudionika u prometu.

-I ove godine ŽUC raspisala je javni poziv za iskaz interesa koji je bio objevaljen tijekom lipnja, pristiglo je 13 zahtjeva, nakon vrednovanja povjerenstvo je odabralo 11 projektnih – rekao je Sirovec te zahvalio KZŽ koja se uključila  kao pomoć u financijskom dijelu sredstava sufinanciranja.

Općini Konjščina za izgradnju 533 metra pješačkih staza u Konjščini do Sušobrega odobreno sufinanciranje u iznosu od 50 tisuća eura, Općini Mače 40.000 eura za izgradnju pješačkih staza i oborinske odvodnje u naselju Mali Bukovec, Općini Krapinske Toplice 40.000 eura za izgradnju 400 m nogostupa na LC22040 u Vrtnjakovcu, Općini Kraljevec na Sutli 30.000 eura za izgradnju nogostupa i oborinske odvodnje u Strmcu Sutlanskom, Movraču i Kraljevcu na Sutli, Općini Tuhelj 50.000 eura za izgradnju nogostupa na žC 2248 na dijelu Tuhelj – Sveti Križ, Općini Marija Bistrica za izgradnju 250 metara pješačkih staza 30 tisuća eura, Općini Mihovljan za izgradnju 270 metara nogostupa i oborinske odvodnje uz županijske ceste u Mihovljanu 30 tisuća eura, Općini Veliko Trgovišće za izgradnju 500 metara pješačke staze i odvodnje uz županijsku cestu Dubrovčan-Veliko Trgovišće i lokalnu cestu Sv. Križ-Dubravčan 40 tisuća eura, Gradu Donja Stubica za izgradnju 342 metra nogostupa u Dubravačkoj ulici 30 tisuća eura, Gradu Zaboku 30.000 eura za izgradnju nogostupa i oborinske odvodnje uz ŽC2193 u Jakuševcu Zabočkom te Općini Radoboj za izgradnju 93 metra nogostupa i pješačkog mosta u mjestu Jazvine odobreno sufinanciranje u iznosu od 30 tisuća eura.

U proračunu je prvotno za tu svrhu osigurano 300 tisuća eura, no iznos je rebalansom proračuna povećan za 100 tisuća eura, a za sljedeću godinu taj iznos će biti minimalno 500 tisuća eura, rekao je župan Željko Kolar.

–S početkom školske godine dobili smo nekoliko desetaka zahtjeva od ravnatelja škola za povećanjem, odnosno produženjem same linije vožnje autobusa. Isto tako, uvijek kada dobivamo nove školarce iz naselja u kojima dosad nisu išli u niže razrede, ide komisija na teren i vidi mogu li oni zapravo sigurnim putem doći do autobusne stanice, gdje eventualno može biti okretište, ili gdje se autobus može zaustaviti za ukrcati djecu – rekao je Kolar, dodavši da Županija ima kompletno pokriven pedagoški standard, a u dobrom dijelu i nadstandard, no nikad se ne može udovoljiti svim zahtjevima.

– Momentalno rješavamo tri dodatna zahtjeva kako bi se izgradio novi nogostup ili da se osigura produženje linije gdje bi mogao stati autobus, odnosno gdje bismo mogli napraviti novo okretište ili novu autobusnu stanicu – dodao je župan.

– Vidimo po ugovorima da je na natječaj predano dosta projekata za nogostupe. Ovim putem zahvaljujem Županiji što nas je i ovaj put kroz ovaj natječaj poduprla. Važno je naglasiti da je Županija povećala sredstva u ovoj godini za sufinanciranje naših projekata, a nama je svako sufinanciranje, svaka pomoć dobrodošla. Vjerujem da ćemo svi ove projekte izrealizirati u roku za dobrobit svojih građana – rekla je načelnica Općine Konjščina Anita Curiš Krok.

NAjčitanije