Dodjeljene spomen plakete "Vukovar 1991."

U prostorima Policijske uprave krapinsko-zagorske dodijeljene su spomen plakete „Vukovar 1991.“ za sve brani

U prostorima Policijske uprave krapinsko-zagorske dodijeljene su spomen plakete „Vukovar 1991.“ za sve branitelje koji su od 2. svibnja do 11. studenog aktivno sudjelovali u obrani grada Vukovara, istočne Slavonije, zapadnog Srijema i Baranje, njih ukupno 2.246. Iz redova policije s područja naše županije plakete je tako primilo 30 branitelja te majka poginulog Željka Pavića.

- Prisjećajući se svih strahota prije 15 godina, kada je trebalo otići iz obitelji u neizvjesnost, to je bio hrabar čin. U ime PU i MUP-a zahvaljujem na svemu što ste dali za domovinu. Mislim da se ne bi trebalo to zaboraviti, posebice žrtvu obitelji Pavić. Želja mi je da svi zajedno nikada ne zaboravimo i da se na ovakve prigode sjetimo svojih kolega, posebice poginulih.

Plaketa su uručene majci poginulog Željka Pavića te Jožeku Klasiću, Josipu Paviću, Stjepanu Paviću, Mladenu Roginiću, Stanku Sitaru, Dragutinu Sopini, Dragutinu Staniću, Milanu Suntešiću, Juraju Škrlecu, Ivanu Vidičeku, Ivici Vukić, Ivanu Blažeku, Vladimiru Horvatu, Ivanu Hlupiću, Vladimiru Hercigonji, Ivanu Jagušiću, Ivanu Klasiću, Miljenku Kušanu, Slavku Leljaku, Vjekoslavu Mihaliću, Josipu Horvatu, Franji Grozaju, Mariu Glavaču, Draženu Erdeliću, Mladenu Dačniku, Ivanu Čveku, Milivoju Cestaru, Mladenu Brezaku, Božidaru Jagiću i Mirku Horvatinu. Desetorica još uvijek rade u policiji.

NAjčitanije