Dogovorena najniža cijena auto škola

Autor

Kako bi stale na kraj raznim špekulacijama o povećanju cijena auto škole, zagorske su auto škole na zajedničkom sastanku

p_472651autoskola [320x200].jpg
Kako bi stale na kraj raznim špekulacijama o povećanju cijena auto škole, zagorske su auto škole na zajedničkom sastanku odredile najnižu cijenu svojih usluga pri osposobljavanju novih vozača. Sastanku su nazočili predstavnici svih 12 auto škola čije je sjedište u Krapinsko-zagorskoj županiji. Usuglašeno je da cijena jednog sata predavanja o propisima i sigurnosnim pravilima bude 30 kuna te da jedan sat vožnje stoji 120 kuna bez PDV-a. To znači da bi najniža cijena auto škole u Zagorju trebala biti 6.222 kuna s PDV-om. Tako je 1. siječnja od kada vrijede nove cijene, pohađanje auto škole skuplje oko 600 kuna. Treba dodati da je to čista cijena auto škole, a da polaznici moraju izdvojiti još 1.100 kuna za troškove polaganja ispita, koji se plaćaju HAK-u, predavanja iz prve pomoći koja se plaćaju Crvenom križu te za uvjerenje o zdravstvenoj sposobnosti kandidata koje se plaća ovlaštenoj ustanovi (najčešće je to Dom zdravlja).
Zbog međusobne korektnosti auto škola tako je utvrđena donja granica cijene. Svatko cijenu može povećati, no pitanje je kako bi se to odrazilo na konkurentnost takve škole koja bi bila skuplja od ostalih.
NAjčitanije