Donijeta odluka o upisu u srednje škole

Autor

Ministarstvo znanosti obrazovanja i športa donijelo je odluku o upisu učenika u srednje škole za školsku godinu 2005/200

studenti.jpg

Ministarstvo znanosti obrazovanja i športa donijelo je odluku o upisu učenika u srednje škole za školsku godinu 2005/2006. Na području Krapinsko-zagorske županije osnovnu školu završava 1 631 učenmik, a za upis je odobreno 1775 upisnih mjesta.

Najviše upisnih mjesta ima u trogodišnjim programima obrazovanja-720, u gimnazijskim programima ima 300 upisnih mjesta, četverogodišnji strukovni programi imaju 690 mjesta, u školama koje imaju umjetničke, odnonso programe za likovnu umjetnost i dizajn ima 30 upisnih mjesta, a kod programa za stjecanje niže stručne spreme je predviđeno 35 upisnih mjesta.

U odnosu na prošlogodišnje upise snižen je i bodovni prag za upis u srednje škole, pa je zaupis u gimnaziju potrebno 46 bodova, za ekonomske, upravne, komercijalne i administratitvne programe potrebna su 44 boda, a za četverogodišnje programe obrazovanja 36 bodova.

Nova srednjoškolska godina ima još nekih novosti: uvode se dva nova programa obrazovanja: u Srednjoj školi Pregrada - farmaceutski tehničar, a u Strukovnom i umjetničkom učilištu Zabok u području grafike- program medijski tehničar.

Također dosadašnji program obrazovanja tehničar za elektrostrojarstvo, koji se upisuje u Srednjoj školi Konjščina, promijenio je naziv u tehničar za električne strojeve s primjenjenim računalstvom.

Ljetni upisni rok održat će se 30. lipnja i 1. srpnja.

NAjčitanije