Drama u Zagorju: Uhićena majka koja je dala oteti svojeg sina

Autor

Majka petogodišnjeg, a ne godinu dana starijeg djeteta kako se isprva pretpostavljalo, koje je u ponedjeljak nasilno odv

silovanje.jpg

Majka petogodišnjeg, a ne godinu dana starijeg djeteta kako se isprva pretpostavljalo, koje je u ponedjeljak nasilno odvedeno iz bakine kuće u Stubičkoj Slatini, mogla bi nakon kriminalističke obrade ipak odgovarati za otmicu jer je, neslužbeno, angažirala dvojicu da joj dovedu dijete u Zagreb.

Po dijete su došla dvojica muškaraca, njezin dečko i zajednički poznanik, svaki svojim automobilom. Zadobivši na kratko bakino povjerenje lažno se predstavivši kao električar, prvi je čak uspio ući u kuću, da bi ga na ispraćaju u kojem je uz baku sudjelovalo i dijete, zgrabio drugi koji ga je ugurao u crveni Volvo i odjurio s njim put Zagreba.

Policiju je alarmirao otac kojeg je njegova majka nazvala u panici i ubrzo je postavljena blokada prema Zagrebu. No, otmičar se provukao i dijete je ipak stiglo do majke.

Na otmicu se majka navodno odlučila jer se bojala da nakon razvoda dijete neće pripasti njoj. Policija je brzo razriješila slučaj jer se majka javila na mobitel i pristala doći na razgovor u PU krapinsko-zagorsku, kamo je ubrzo stigao i izbezumljeni otac. Policiji je odmah priznala da je dijete kod nje.

Nakon prikupljenih obavijesti, policija je majku i njezinog dečka zadržala u postaji, a danas se očekuje i podizanje kaznenih prijava. Pomagača još traže, no ne bi trebalo biti teško uhititi i njega budući je njegov identitet policiji poznat.

Izvor: Jutarnji list

NAjčitanije