Dugo Selo: Prvi nastup Zabočkih mažoretkinja

Autor

Iako službeno postoje malo manje od mjesec dana Zabočke mažoretkinje već su imale svoj prvi nastup. Nastupile su u Dugom

p_548878mazoretkinje_smotra.jpg
Iako službeno postoje malo manje od mjesec dana Zabočke mažoretkinje već su imale svoj prvi nastup. Nastupile su u Dugom Selu na smotri mažoretkinja koja se održala u sklopu tradicionalne manifestacije «13. Dugoselske jeseni».


Prvi koraci

Prve korake Zabočke mažoretkinje napravile su krajem rujna kad se na audiciju javilo 50-ak djevojčica, koje su nedugo zatim počele s treninzima. Dva puta tjedno treninzi se održavaju pod vodstvom vrlo iskusne voditeljice Tatjane Blaško. 6. listopada održan je Zbor roditelja mažoretkinja i ostalih zainteresiranih građana, te je osnovana udruga Mažoretkinje grada Zaboka. Na Zboru je izabrano rukovodstvo Udruge koje čine: Miljenko Škalec (predsjednik), Valerija Kolar (dopredsjednica) i Ankica Arl (tajnica). Udruga je 18. listopada upisana u registar udruga i time je službeno registrirana.

Pripreme

Zabočkim mažoretkinjama stigao je poziv iz Dugog Sela za nastup na smotri mažoretkinja. Saznavši za poziv djevojčice su počele još marljivije trenirati jer je dan nastupa, subota 28. listopad bio vrlo blizu. Kako je vrijeme od prvog treninga do prvog nastupa bilo vrlo kratko, tako se za mažoretkinje nisu stigle izraditi odore. Kako bi ipak na prvom nastupu bile isto odjevene, majice s natpisom «Zabočke mažoretkinje» mažoretkinjama je donirala dr. Stela Čivrag Banjac i njena Ordinacija medicine rada iz Zaboka. Još ranije u doniranje mažoretkinja uključio se Dekor iz Zaboka koji im je darovao štapove bez kojih je nastup, ali i trening, nezamisliv.

Prvi nastup

Stigla je i dugoočekivana subota. U Dugom Selu su se uz domaće mažoretkinje okupile i mažoretkinje iz Ivanić Grada, Svetog Ivana Zeline, Zlatara, Marije Bistrice, Belca i naravno Zaboka. Za Zabočke mažoretkinje nastupile su dvije skupine, kadetska i juniorska svaka sa svojom točkom. Mnogobrojna publika u prepunoj gradskoj sportskoj dvorani znala je prepoznati kvalitetu i burnim aplauzom podržala je nastupe obiju skupina Zabočkih mažoretkinja. Veliko oduševljenje bilo je i među mažoretkinjama jer je odrađen onaj najteži nastup - prvi pred publikom.

Na smotri u Dugom Selu nastupile su: Laura Poštek, Ivana Škalec, Tamara Sinković, Lorena Šakota, Laura Vranić, Kristina Zubić, Ines Loina, Laura Hrastinski, Sara Tisanić, Adriana Hršak, Jelena Bedeniković, Ivana Hrastinski-Kliček, Magdalena Potočnjak, Sandra Benčić, Lucija Petrić, Dora Fureš, Klara Mihovilić, Lucija Ferdelja, Karla Fruk, Anja Tomek, Dorotea Bivol, Elizabeta Banjac, Lucija Jelenčić, Jana Črnjević, Dora Turk, Klara Sedlar, Tea Kolar, Katarina Cvetko, Petra Škalec, Sara Vrgoč, Ida Hamer, Dalija Kolar, Josipa Deak, Lucija Sedlar, Lucija Hrastinski, Zrinka Arl, Lucija Novak, Lorena Blažinić, Ira Vincelj, Ela-Kristina Fiket, Martina Šimag, Maristela Đurđan, Roberta Sekulić, Jana Borovčak, Matea Bivol, Sara Loina i Marta Šoštarić.
NAjčitanije