Dunja Špoljar predsjednica Glavnog odbora SDFŽ Hrvatske

Autor

U subotu, 22. siječnja 2011. godine s početkom u 11.30 sati na Iblerovom trgu u Zagrebu održana je konstituirajuća sjed

dunja_spoljar.jpg

U subotu, 22. siječnja 2011. godine s početkom u 11.30 sati na Iblerovom trgu u Zagrebu održana je konstituirajuća sjednica Glavnog odbora SDFŽ Hrvatske. Za predsjednicu GLAVNOG ODBORA izabrana je Dunja Špoljar iz Krapinsko-zagorske županije, a potpredsjednice postale su Katica Visković iz Splitsko-dalmatinske i Đurđica Babić iz Vukovarsko-srijemske županije.

Gosti sjednice bili su Zoran Milanović, predsjednik SDP-a i Josip Leko, predsjednik Glavnog odbora SDP-a. U svom obraćanju skupu, Zoran Milanović naglasio je kako SDP građanima može obećati potpuno drugačiju Hrvatsku u političkom smislu, Hrvatsku u kojoj se poštuje red, zakon i rad, te rekao da za Hrvatsku nije toliko bitno kako se zove stranka na vlasti, već za kakve se vrijednosti bori i na kakvoj platformi traži povjerenje građana. Obećao je da će SDP, dođe li na vlast, temeljito razmotriti sustav odlaska u mirovinu, kako žena, tako i državnih dužnosnika.

SDP se ne slaže s odlukom Ustavnog suda kojom se žene mora izjednačiti s muškarcima u dobi odlaska u mirovinu, te najavljuje da će SDP, daju li mu građani povjerenje, temeljito razmotriti pokretanje inicijative da se u Ustavu jasnije naglasi mogućnost da žene, ako to žele, mogu u mirovinu otići nekoliko godina ranije od muškaraca.

NAjčitanije