Dva projekta izgradnje vodovodne mreže

Autor

Neznajući da je Krapinsko-zagorska županije još 1994. godine izradila projektno rješenje za izgradnju magistralnog cjevo

voda.jpg

Neznajući da je Krapinsko-zagorska županije još 1994. godine izradila projektno rješenje za izgradnju magistralnog cjevovoda, koncesionari Autoceste Zagreb-Macelj za dovod vode do autoceste i njenih pratećih objekata također su pripremili projektnu dokumentaciju.

Kako bi se ta dva projektna rješenja objedinila i izbjegli nepotrebni dvostruki troškovi, u Krapinisu se sastali s čelnim ljudima Županije i predstavnici Ministarstva mora, turizma, prometa i razvitka, Ministarstva financija, Hrvatskih voda, Autoceste Zagreb-Macelj, projektnih kuća IGH i IPZ, distributera vode i jedinica lokalne samouprave.

Prema riječima Aleksandra Čaklovića, člana uprave Koncesijskog društva autocesta Zagreb-Macelj, naći će se kompromisno rješenje, koje će zadovoljiti kako potrebe lokalnog stanovništva tako i autoceste.

Projekt izgradnje magistralnog cjevovoda trebao bi se podijeliti u dvije faze; u prvoj bi se trebao izgraditi cjevovod od Dukovca, preko Krapine do Maclja, a u drugoj od Lobora do Dukovca čime bi se dugoročno riješilo pitanje opskrbe vodom u čitavom Zagorju.

NAjčitanije