Dvije godine rada na daljinu ostavile štetne posljedice

Autor el

Tjedan mozga u KZŽ završio tribinom

Dvije godine rada na daljinu ostavile štetne posljedice 10.JPG

I ove godine obilježen je Tjedan mozga u Krapinsko-zagorskoj županiji. Na kraju programa u Općinskoj knjižnici i čitaonici Marija Bistrica održana je Tribina na temu ''Pandemijska lekcija: kako podučavati adolescentni mozak na daljinu''. Na tribini su sudjelovale Vesna Tomorad, prof. psihologije i Karmen Prugovečki, prof. fizike iz OŠ Marija Bistrica, Tatijana Lenart, mag. art. iz Osnovne glazbene škola Marija Bistrica, te Marija Vragović, prof. psihologije, Anita Pavlek, prof. biologije i kemije i Ivančica Tomorad, prof. hrvatskog jezika iz Srednje škole Zlatar.

Tribinom je moderirala dr. sc. Sanja Kovačić, koja je i pokretačica obilježavanja Tjedna mozga u KZŽ. Na vrlo zanimljivu temu, sudionice su iznijele svoja iskustva u radu na daljinu sa učenicima, odnosno online. Ni jedna od njih na takvo nešto nikada nije ni pomišljala, a u dvoje godine potpunog ili djelomičnog rada online, doživjele su razna iskustva.

Iako postoje i neki elementi koji se iz ove perspektive čine kao pozitivni, a donio ih je rad online, ukupno gledajući sve su se sugovornice složile da su te dvije godine, kada je u pitanju obrazovanje djece i mladih donijele velike štetne posljedice, posebice na nekim generacijama, koje su se zatekle u osjetljivom razdoblju. Zajednički je stoga zaključak zapravo pretvoren u nadu da se za ovakvim metodama u odgajanju djece i mladih više neće trebati posezati, barem ne u širem obliku.