Dvije nesvakidašnje intervencije DVD – a Oroslavje: Transport pretile žene i ''spašavanje'' drona s drveta

Oroslavski vatrogasci intervenirali su u transportu pretile ženske osobe, a onda pomogli skinuti dron koji je vjetar otpuhao na visoko drvo

vatrogasci oroslavje

Jučer je oroslavski DVD izašao na dvije neobične intervencije.

U jutarnjim satima, na dojavu Javne vatrogasne postrojbe, sedmorica oroslavskih vatrogasaca, pripomogli su u transportu starije ženske osobe iz Krušljevog Sela, teške dvjestotinjak kilograma. Vatrogasci su pomogli prenijeti ženu iz njenog kreveta do sanitetskog vozila te je ponovo, nakon što je obavila liječnički pregled u bolnici, odnijeli do kreveta. - U takvim situacijama rabimo specijalna nosila ili to radimo uz pomoć deka, zbog malog manevarskog područja u kući. Vatrogasci su morali upotrijebiti isključivo svoju snagu – pojasnio nam je zapovjednik DVD – a Oroslavje Miljenko Mrzljak.

Istog su dana dva člana DVD – a intervenirala u skidanju drona s drveta visokog oko 13 metara. Teniski je klub, pojasnio je Mrzljak, radio snimanje iz zraka pomoću drona, a pirlikom snimanja vjetar je otrpuhao dron na drvo pored teniskih terena. Obzirom da nisu mogli doći do njega, potražili su pomoć vatrogasaca.

NAjčitanije