Dvojica motociklista poginula, a jedan je teško ozlijeđen

Autor

U teškoj prometnoj nesreći koja se dogodila u ponedjeljak oko 21.20 sati u Kraljevcu na Sutli poginuo je 24-godišnji mot

p_796230motociklist.jpg
U teškoj prometnoj nesreći koja se dogodila u ponedjeljak oko 21.20 sati u Kraljevcu na Sutli poginuo je 24-godišnji motociklist Mario V. iz Marije Gorice. Nesretni Mario vozio je cestom iz smjera Draša prema Dubravici, te je prevelikom brzinom ušao u lijevi zavoj na raskrižju.

Kad je zakočio, motocikl se zanio i sletio s ceste, zabivši se u prometni znak, a potom u elastičnu odbojnu ogradu. Motocikl s vozačem zaustavio se u odvodnome kanalu. Mario je na mjestu podlegao teškim ozljedama, a tijelo je prevezeno u Zavod za sudsku medicinu i kriminalistiku u Zagrebu.

Istog dana na motociklu, ali na drugome kraju Zagorja, u Budinščini, nastradao je Stjepan D. (70). On je bez vozačke dozvole i zaštitne kacige vozio motocikl u budinščinskom naselju Zajezda. Stjepan je bio pod utjecajem alkohola, 1,4 promila alkohola u krvi, što je najvjerojatnije bilo razlog da je motociklom zahvatio šljunčanu bankinu, izgubio kontrolu nad motociklom i prevrnuo se. Tom je prilikom Stjepan glavom udario po rubu kolnika. S teškim ozljedama prebačen je iz zabočke opće bolnice u zagrebačku bolnicu »Dubrava«, gdje je zadržan na liječenju.

Prema podacima PU krapinsko - zagorske, prvi dani listopada bili su znatnije pogubniji za motocikliste nego mjesec ranije. U rujnu su, naime, zabilježena samo dvije nesreće u kojima su sudjelovali motociklisti i mopedisti u kojima je jedna osoba zadobila teške, a dvije lakše ozljede.

Posljednjeg tjedna u Hrvatskom zagorju dvojica su motociklista poginula, a jedan je teško ozlijeđen.

NAjčitanije