Edukativna tribina za samohrane roditelje

Autor

U sklopu Plana aktivnosti Krapinsko-zagorske županije povodom 20. godišnjice Hrvatske mreže Zdravih gradova održat će se

p_5238860303007.19.jpg
U sklopu Plana aktivnosti Krapinsko-zagorske županije povodom 20. godišnjice Hrvatske mreže Zdravih gradova održat će se tribina pod nazivom „Uloga samohrane majke u društvu“


Trivbina će se održati 24. siječnja 2008. godine od 16,00 do 18,00 sati u Obiteljskom centru Krapinsko-zagorske županije, Frana Galovića 1c, Krapina.

Na tribinu mogu doći svi zainteresirani stanovnici Krapinsko-zagorske županije, a njezin cilj je unaprijediti znanje samohranih roditelja, o pravnim, socijalnim i psihološkim aspektima samohranog roditeljstva i značenju socijalne podrške u prevladavanju teškoća, te socijalnim vještinama za kvalitetnu komunikaciju s djecom i širom socijalnom mrežom.

Voditeljice tribine su stručne radnice Obiteljskog centra Krapinsko-zagorske županije, defektologinja Tanja Cujzek –Semov i socijalna radnica Sandra Kos. Prema podacima iz 2001. godine u Hrvatskoj postoji 188.000 samohranih roditelja, što je čak 15% od ukupnog broja roditelja. Na tribini će biti prezentirani statistički podaci o načinu života i izdacima (osnovnim životnim potrebama i ostalim troškovima) samohranih roditelja.
NAjčitanije