Elektra otvorila prvi zagorski Dispečerski centar

U prostorijama Elektre Zabok otvoren je prvi Dispečerski centar u našoj županiji, a na svečanom otvorenju bili su direk

elektra200.jpg
U prostorijama Elektre Zabok otvoren je prvi Dispečerski centar u našoj županiji, a na svečanom otvorenju bili su direktor HEP Operatera distribucijskog sustava Mišo Jurković, viši elektroenergetski inspektor Zvonko Hanže Hanzlina, te čelni ljudi Elektre Zabok.


Elektra Zabok je posljednja u HEP ODS-u dobila Dispečerski centar u kojem je zaposleno 6 mladih dispečera koji su prošli obuku i položili ispite u nastavnom obrazovnom centru za dispečere.

Višegodišnje pripreme

Cjelokupna Služba za vođenje pogona je novoformirana služba u Elektri čiji je rukovoditelj dipl.ing. Igor Kucelj. Sastoji se od tri pogona: novootvorenog Dispečerskog centra, čiji je rukovoditelj dipl.ing Andrija Mlinarić, Odjela za procesni sustav i komuniciranje čiji je rukovoditelj dipl.ing Vedran Jadek, te Odjela za zaštitu i mjerenje kojim rukovodi ing. Ivica Čekolj. Direktor Elektre Zabok Mirko Mužek na svečanom je otvorenju Dispečerskog centra upoznao nazočne s višegodišnjim pripremama njihovih postrojenja za daljinsko vođenje, a čiju su konačnu realizaciju požurile prije svega potrebe elektroenergetskih objekata koji napajaju autocestu Krapina-Macelj.

Do ljeta nadzor nad još 3 trafostanice

Rukovoditelj Dispečerskog centra Andrija Mlinarić prezentirao je osobnu kartu Elektre Zabok, te se osvrnuo na sadašnje stanje glede sustava daljinskog vođenja njihovih postrojenja i o planovima u ustroju rada Dispečerskog centra. -U prvoj fazi Dispečerski centar daljinski upravlja s tri trafostanice-TS 110/20 kV Krapina- Bobovje, TS 35/10(20) kV Krapina-Strahinje i TS 35/10 kV Tuhelj. Realizacijom druge faze do ljeta, daljinski će se upravljati s još tri trafostanice, te će tada Služba za vođenje pogona imati točno polovicu svojih trafostanica pod daljinskim nadzorom što će znatno poboljšati rad Elektre i brži odaziv na kvarove.

Sljedećim fazama preuzet će nadzor i upravljanje kompletnom visokonaponskom mrežom, dojavu i organizaciju otklanjanja svih kvarova iz sjedišta, potom i za vanjske pogone i pogonske urede, a u Elektri Zabok planiraju organizirati i Stalnu pogonsku službu- rekao nam je rukovoditelj Dispečerskog centra Andrija Mlinarić.

Prijavite kvar


Dispečerski centar radi 24 sata dnevno, i pozivom na broj centrale Elektre (225 456) izvan radnog vremena, dakle poslije 15 sati, potrošač će dobiti dispečera koji će angažirati ljude za uklanjanje kvarova.

NAjčitanije