EVO DETALJA: Dvije biciklistice teško stradale, jedna bila pod utjecajem alkohola

policija-

U petak, 8. rujna 2023. godine, oko 20 sati, u Požarkovcu, došlo je do prometne nesreće u kojoj je jedna osoba zadobila teške tjelesne ozlijede, objavila je detalje policija.

Do nesreće je došlo kada je 52-godišnja hrvatska državljanka upravljala biciklom i prilikom vožnje kolnikom joj je između prednje vilice i kotača zapela vrećica s stvarima koje je prevozila te je došlo do pada vozačice na kolnik.

Prilikom pada 52-godišnjakinja zadobila je teške tjelesne ozlijede te je nakon pružene liječničke pomoći prevezena u Kliničku bolnicu Dubrava.

Utvrđeno je i kako je vozačica upravljala biciklom pod utjecajem alkohola od 0,61 promila.

U petak, 8. rujna oko 12,30 sati u Zlataru, dogodila se prometna nesreća u kojoj je jedna osoba zadobila teške tjelesne ozljede.

Nesreća se dogodila kada je 70-godišnjakinja upravljala biciklom po pješačkom nogostupu uz rub kolnika, potom po završetku nogostupa upravljajući biciklom sišla s nogostupa na prilaznu asfaltiranu cestu u namjeri da prođe preko ceste na biciklu te se u tom trenutku biciklom naslonila na bočni dio osobnog vozila kojim je upravljao 59-godišnji hrvatski državljanin, izgubila nadzor nad vozilom i pala na kolnik. 

70-godišnja hrvatska državljanka prevezena je u Opću bolnicu Zabok gdje joj je pružena liječnička pomoć, utvrđeno je kako je zadobila teške tjelesne ozljede, te je zadržana na daljnjem liječenju.