Evo kakvo nas vrijeme čeka u narednih sedam dana

Autor zagorje.com

Znamo da je svima važno vrijeme za Praznik rada, zasad izgleda malo bolje pa možda uspije proći suho uz nešto više sunca i topline

vrijeme oblačno.jpg

U prošlom tjednu je dodatno zatoplilo, a najtoplije je bilo tijekom petka kad se temperatura u našem dijelu Hrvatske popela do 28, a u Slavonskom Brodu i Osijeku na čak 31 Celzijev stupanj! Za vikend nam je došlo nešto svježije i promjenjivije razdoblje uz mjestimične pljuskove, najmanje ovdje na sjeveru. Početak ovog tjedna donosi nam puno oblaka, a mjestimice će pasti i malo kiše. Znamo da je svima važno vrijeme za Praznik rada, zasad izgleda malo bolje pa možda uspije proći suho uz nešto više sunca i topline. Opet promjenjivije vrijeme možemo očekivati prema kraju tjedna. Opširnije o prognozi za sljedećih sedam dana u nastavku.

Za utorak moramo najaviti još uvijek pretežno oblačno vrijeme, ali možda danju vidimo i koju zraku sunca. Tu i tamo je moguć kraći pljusak, uglavnom kasno popodne. Ostat će relativno svježe uz jutarnju temperaturu oko 9 ili 10, a najviša dnevna oko 17 Celzijevih stupnjeva.

U srijedu tijekom dana bit će i dužih suhih razdoblja sa suncem tako da Praznik rada nije loš. Samo ponegdje je potkraj dana moguć neki pljusak, ali u većini mjesta će, uz malo sreće, ipak ostati suho. Čini se i malo toplije s popodnevnom temperaturom od 19 do 21 Celzijev stupanj.

Prema svemu sudeći u četvrtak možemo očekivati izmjenu oblaka sa sunčanim razdobljima. Ujutro ugodno svježe, a danju još malo toplije pa bi dnevni maksimalac mogao uhvatiti 20 do 22 Celzijeva stupnja. I dalje vrijedi mala napomena da je tu i tamo moguć kakav kraći pljusak ili pokoja kap kiše, ali ništa obilno.

U petak ponovno promjenjivo i nestabilno, a vjerojatno i malo svježije. Čini se da su moguća sunčana razdoblja, ali će mjestimice biti malo kiše ili pljusak praćen grmljavinom. Sve vjerojatnija kiša kako dan ide kraju.

Subota bi trebala donijeti puno oblaka i još hladnije vrijeme. Povremeno može biti kiše uz umjeren sjeverac i sjeveroistočnjak koji će dodatno pojačavati osjećaj hladnoće. Temperatura zraka uglavnom između 7 i 13 Celzijevih stupnjeva.

Za nedjelju se i dalje čini puno oblaka, još je moguća i kiša te ostaje prohladno.

 U ponedjeljak će biti više suhog vremena, ali još uvijek ne potpuno stabilno pa ponegdje može pasti malo kiše ili pljusak. Tijekom dana su moguća i kraća sunčana razdoblja. Bit će prohladno, osobito ujutro, a dnevna temperatura će biti u manjem porastu u odnosu na nedjeljnu.

 

NAjčitanije