Fantastični Nikola Špoljar ispisao povijest

FotoJet.jpg

Još jedan izvrsni sportski podvig ostvario je Nikola Špoljar, koji je donio povijesnu pobjedu Hrvatskoj na 81. izdanju DANCON MARCH-a, objavio je AK Zabok na svojoj FB stranici. 

DANCON MARCH, dugogodišnja aktivnost u organizaciji oružanih snaga Kraljevine Danske, održava se u NATO/UN misijama i testira spremnost, izdržljivost i odlučnost vojnika na ruti dugoj 17 km. Svaki sudionik mora sa sobom nositi opremu tešku najmanje 10 kg, a ovo prestižno natjecanje privlači vojnike iz raznih nacija.

Na ovogodišnjem izdanju nastupilo je 800 vojnika iz 14 zemalja, a naš Nikola Špoljar, koji je trenutno na misiji na Kosovu, ostvario je povijesnu pobjedu za Hrvatsku. Utrku je pretrčao po valovitom terenu šumskih puteva i asfalta, noseći opremu tešku 12 kg i čizme na nogama, u impresivnom vremenu od jednog sata i dvadeset tri minute (1:23). Time je, po prvi puta, donio Hrvatskoj pobjedu na ovom natjecanju koje se održava od 1972. godine.

Poljak i Britanac zauzeli su drugo i treće mjesto, dok je Špoljar svojom izvanrednom izvedbom nadmašio konkurenciju.

Uz njega, još osam pripadnika Hrvatske vojske uspješno je završilo utrku, dodatno potvrdivši visoku razinu spremnosti i izdržljivosti naših vojnika, piše AK Zabok. 

NAjčitanije