[FOTO] Evo kamo se idućeg tjedna seli bolnica Akromion iz Krapinskih Toplica

Autor ik
FotoJet - 2023-09-15T162012.125.jpg

Poznata privatna ortopedska bolnica Akromion, kao što je već prije više od godinu dana najavljeno, krajem idućeg tjedna počet će preseljenje iz Krapinskih Toplica u novoizgrađenu, vlastitu bolničku zgradu u Zagrebu, koja je sada predstavljena i javnosti.


Riječ je o novoj zgradi na čak 8.500 četvornih metara, na prostoru od 9.500 četvornih metara, koja će biti novo središte izvrsnosti u liječenju ortopedskih i traumatoloških bolesti i ozljeda.


"Specijalna bolnica za ortopediju i traumatologiju Akromion počinje s radom na novoj lokaciji u novoj zgradi u Dugavama 2. listopada 2023. Akromion je sinonim za vrhunsku kirurgiju u liječenje bolesti i ozljeda sustava za kretanje u ovom dijelu Europe od samog početka rada. Izgraditi i opremiti bolnicu za godinu dana, izniman je uspjeh, a vrijednost ukupne investicije je 27 milijuna eura, bez PDV-a", izjavio je ravnatelj bolnice, prof.dr.sc. Nikola Čičak, koji se na otvorenju zahvalio svima koji su bili dio velikog projekta izgradnje nove bolnice u Novom Zagrebu.


„Od svog osnutka Akromion je kontinuirano postizao iznimne rezultate u pružanju medicinskih usluga za bolesti i ozljede mišićno-koštanog sustava, postavljajući visoke standarde u liječenju. Od početka rada do 31.kolovoza 2023. godine napravili smo 17.276 operacija i obavili 223.369 pregleda. Zbog nedostatka smještajnih kapaciteta i nemogućnosti širenja na lokaciji Krapinske Toplice, izgradili smo novu bolnicu u Zagrebu s većim smještajnim kapacitetom, povećali kapacitet od sadašnjih 18 na 51 krevet, s 3 na 4 operacijske sale. Nabavili smo nove radiološke uređaje, rendgen, CT i magnetsku rezonanciju tako da možemo obaviti dijagnostiku na jednom mjestu.“, rekao je prof. Čičak.


.

.

.

.

.

.

.