FOTO: Održano 8. Županijsko vatrogasno natjecanje VZ KZŽ za seniore

Autor zagorje.com
-

Na temelju dosadašnje tradicije u organizaciji Vatrogasne zajednice Krapinsko-zagorske županije, u subotu 22. lipnja 2024. u Krapini održano je vatrogasno natjecanje za seniorske ekipe, muške i ženske u A i B kategorijama.  Natjecanje, je održano na nogometnom terenu NK-a Zagorec na kojem se je okupilo 23. natjecateljskih ekipa. Voditelj natjecanja bio je zapovjednik Marijan Lovrenčić. 
Na samom početku natjecanja sve je pozdravio predsjednik Vatrogasne zajednice KZŽ Stjepan Skuliber. Vrhunski pripremljen natjecateljski travnjak i atletska staza bio je samo dio prekrasnog ugođaja tijekom samog natjecanja. 

U kategoriji žene „A“ nastupile su tri natjecateljske ekipe. Prvo mjesto pripalo je članicama DVD Bedekovčina, drugo DVD Veliko Trgovišće a treće DVD Zlatar. U kategoriji žene „B“ nastupile su 3 ekipe a prvo mjesto osvojile se članice DVD Bedekovčina, drugo DVD Zlatar a treće DVD Zabok. U kategoriji muški „A“ natjecalo se je 7. ekipa. Prvo mjesto osvojila je ekipa DVD Tugonica- Podgrađe, drugo mjesto članovi DVD Zlatar a treće mjesto ekipa DVD Budinšćina. Četvrto mjesto osvojila je ekipa DVD Konjšćina, peto DVD Veliko Trgovišće, šesto DVD Špičkovina a sedmo DVD Donja Stubica.

U najbrojnijoj kategoriji od 9. ekipa koju su činile ekipe muški „B“ bilo je zanimljivo i napeto. Prvo mjesto u ovoj kategoriji osvojila je ekipa DVD Zlatar, drugo ekipa DVD Oroslavje dok je treće mjesto osvojila ekipa DVD Špičkovina. Četvrto je mjesto zaposjela ekipa DVD Bedekovčina, peto ekipa DVD Brezova, šesto ekipa DVD Gubaševa, sedmo mjesto ekipa DVD Zabok, osmo mjesto ekipa DVD Veliko Trgovišće i posljednje ne manje važno deveto mjesto ekipa DVD Donja Stubica. 
U kategoriji profesionalnih vatrogasnih postrojbi na natjecanju bila je samo jedna ekipa ZJVP. Kao gošće na ovom natjecanju nastupila je ženska ekipa PGD Pristava pri Mestinju iz Slovenije. 

Svim sudionicima natjecanja čestitke su uputili zapovjednik Marijan Lovrenčić, predsjednik VZ KZŽ Stjepan Skuliber, Zdravko Filipaj, kontrolor natjecanja ispred HVZ, predsjednik VZ Grada Krapine Vjekoslav Kranjčec, zapovjednik VZ Grada Krapine Daniel Pelin i  zastupnik u Hrvatskom saboru i gradonačelnik grada Krapine Zoran Gregurović.  

U ime Hrvatske vatrogasne zajednice okupljenima je prigodne riječi uputio Zdravko Filipaj koji je ujedno bio i kontrolor natjecanja zahvalivši prije svega sudcima koji su besprijekorno obavili sva svoja zaduženja. Hvala VZ KZŽ-e na organizaciji ovog natjecanja kao i domaćinima VZG Krapina na suorganizaciji ovog natjecanja. Ova Vatrogasna zajednica KZŽ-e puno ulaže u vatrogastvo, posebno u osposobljavanje svojih članova a ovo današnje natjecanje potvrda je upravo toga da ne zaostajete za velikim županijama koje imaju daleko veća natjecanja ali i veliki broj ekipa. Ovdje smo mogli vidjeti kako su svi aktivni i gdje god treba – zaključio je Filipaj.

Predsjednik VZ KZŽ-e Stjepan Skuliber izrazio je zadovoljstvo brojem okupljenih ekipa što pokazuje da je tradicija vatrogastva izrazito jaka u Zagorju. Moram priznati da su rezultati izuzetno dobri. Ovakva natjecanja doprinose velikoj promidžbi vatrogastva ali i provjeri njihove spremnosti u operativnim zadatcima u samoj vatrogasnoj djelatnosti. Pohvalio je pritom i tehničko osoblje na izvanrednoj pripremi terena i provedbi samog natjecanja i zahvalio domaćinima na pomoći oko organizacije ovog natjecanja. Skuliber je dodao još kako su prve tri ekipe u svim kategorijama stekle uvjete za plasman na državno natjecanje koje će održati sljedeće godine.

Okupljenima se je obratio prvo kao vatrogasac, zatim kao zastupnik u Hrvatskom saboru i gradonačelnik Grada Krapine Zoran Gregurović koji je čestitao svim ekipama na postignutim rezultatima. Zahvalio je svim vatrogascima koji su uvijek prvi, neovisno o tome radi li se o požaru, potresu, poplavi ili nekoj drugoj elementarnoj nepogodi a ovakva vatrogasna natjecanja važna su u očuvanju tradicije i promicanju vatrogasne struke.

Čestitam svima koji vodite dobrovoljna vatrogasna društva. Radite častan posao i vi ste budućnost hrvatskog vatrogastva istaknuo je na kraju županijski zapovjednik VZ KZŽ Marijan Lovrenčić.

Cilj je ostvaren, a to je prije svega bilo druženje što više vatrogasaca uz ostvarivanje što boljih natjecateljskih rezultata a kako je to sve izgledalo pogledajte OVDJE.