[FOTO] Zagorski svećenik okupio 400 samaca koji traže katolički brak

FotoJet - 2023-11-05T105300.458.jpg

Pod geslom "Evo, činim sve novo" u Nacionalnom svetištu svetog Josipa u Karlovcu održan je II. nacionalni susret osoba otvorenih za katolički brak. Okupilo se 400 samaca iz cijele Hrvatske, ali i dijaspore - povratnici su stigli iz Austrije, Čilea Francuske, Kanade i Njemačke.

Podsjetimo, inicijativu da se samci, vjernici, okupljaju i međusobno upoznaju u nadi da će pronađi ljubav, pokrenuo je prošle godine zagorski svećenik monsinjor Antun Sente iz Sekirišća kod Svetog Križa Začretja, a koji je rektor spomenutog Nacionalnog svetišta svetog Josipa.

Organizatori kažu da je riječ bila o cjelodnevnom druženju, uz duhovni program praćen molitvom i pjesmom, a rektor Sente podijelio je brojna svjedočanstva iz života vjernika koji su, kako je istaknuo, "u svojim životima osjetili Josipov potpis".

Okupljenim samcima su svojim iskustvima pokušali pomoći "katolički parovi". Jedan od njih bili su i Anita i Josip, koji su okupljenim samcima preporučili katSusu - internetsku platformu koja povezuje samce katolike. Naime, tako su se oni upoznali.

"Susretima poput ovog želimo promicati katolički brak kao životni poziv te samcima pružiti kvalitetnu pripremu za brak i prije no što upoznaju svog budućeg supružnika ili supružnicu", rekli su organizatori.

.

.

.

.

.

.