FOTOGALERIJA: 1000 djece i mladih sudjelovalo na 15. Županijskom vatrogasnom natjecanju

Autor Darko Fiket
naslovna2 (26).jpg

U Krapini je u subotu, 28. rujna održano 15. Županijsko vatrogasno natjecanje pomlatka i mladeži koje je okupilo do sada najveći broj ekipa njih 65 te 2 gostujuće ekipe iz Slovenije.

Natjecanje je održano u organizaciji Vatrogasne zajednice Krapinsko-zagorske županije uz domaćinstvo VZ Grada Krapine i DVD-a Krapine, a natjecalo se oko 1000 djece i mladih iz cijelog Zagorja na što je posebno ponosan predsjednik VZ KZŽ Stjepan Skuliber.

Čestitke svim natjecateljima na sudjelovanju uputili su zapovjednik VZ KZŽ Marijan Lovrenčić, predsjednik VZ KZŽ Stjepan Skuliber,  kontrolor natjecanja ispred HVZ Tomislav Horvat, predsjednik odbora za mladež VZ KZŽ Željko Odak, predsjednik Odbora za natjecanja VZ KZŽ Ivan Kovač, predsjednik VZ Grada Krapine Vjekoslav Kranjčec i zapovjednik DVD Krapina Mario Gerich i  zastupnik u Hrvatskom saboru i gradonačelnik grada Krapine Zoran Gregurović.

Na natjecanju su u četiri kategorije zabilježeni odlični rezultati te su prva tri odjeljenja u kategorijama mladeži od 12 do 16 godina ostvarila pravo nastupa na državnom natjecanju. Najbolje rezultate po kategorijama postigli su :

Ženska mladež 12 do 16 godina:

1. Mjesto: DVD Bedekovčina
2. Mjesto: DVD Budinšćina
3. Mjesto: DVD Donja Stubica
Muška mladež 12 do 16 godina:

1. Mjesto: DVD Bedekovčina
2. Mjesto: DVD Tugonica-Podgrađe
3. Mjesto: DVD Đurmanec
Velika konkurencija bila je i u kategoriji djece starosti od 6 do 12 godina a najbolja odjeljenja koja su ostvarila pravo nastupa na regionalnom vatrogasnom natjecanju su:

Ženski pomladak 6 do 12 godina:

1. Mjesto: DVD Donja Stubica
2. Mjesto: DVD Budinšćina
3. Mjesto: DVD Bedekovčina
Muški pomladak 6 do 12 godina:

1. Mjesto: DVD Tugonica- Podgrađe
2. Mjesto: DVD Rakovec
3. Mjesto: DVD Sloga Plavić 1

Mladi vatrogasci u velikom broju sudjeluju u radu dobrovoljnih vatrogasnih društava u Krapinsko-zagorskoj županiji  – više od 1000 mladih aktivnih članova najbolji su dokaz za to. Provedeno natjecanje pokazalo je veliku motiviranost i zainteresiranost mladih za vatrogastvo što govori da ovaj humani poziv ima osiguranu budućnost.

„Svaka vatrogasna zajednica i društvo najsretnija je kad se u nju uključuju najmlađi jer tako smo sigurni kako će se humanost i plemenitost vatrogasnog poziva i dalje održati, a ovi najmlađi su zalog da će u budućnosti to tako i ostati“ – na svečanosti zatvorenja istaknuo je predsjednik Vatrogasne zajednice Krapinsko-zagorske županije Stjepan Skuliber.

Prigodne riječi uputio je okupljenima u ime Hrvatske vatrogasne zajednice Tomislav Horvat, koji je ujedno bio i kontrolor natjecanja zahvalivši prije svega sudcima koji su besprijekorno obavili svoja zaduženja, a i svim sudionicima, organizatorima, mentorima, te djeci i mladeži koji su pokazali iznimnu spretnost i uvježbanost.

„Hvala što ste odabrali biti vatrogasac! Odabrali ste plemenitu stvar. Kroz svoj rad i život u vatrogastvu napravit ćete puno korisnoga za zajednicu. Čestitke i vašim roditeljima koji su vas dobro uputili, ali i starijim vatrogascima te vašim mentorima koji su vas znali privući da se bavite ovim iznimno važnim pozivom“ – rekao je zastupnik u Hrvatskom saboru i gradonačelnik grada Krapine Zoran Gregurović.

Uz zabavu i druženje koje im je priuštilo to natjecanje, usprkos  u početku kiši i jakom vjetru najveće veselje vladalo je među najboljima. Na po osmjesima na licima svih okupljenih kada je zasjalo sunce tijekom postrojavanja i proglašenja bio je najveći dar svima onima koji su bili uključeni u organizaciji ovog velikog događaja.