FOTOGALERIJA: Slike Zagorke, najljepše mame u Hrvatskoj, koje nećete zaboraviti

Najljepša mama u Hrvatskoj, Zagorka Maja Vukina Bogović, svoje slike ne skriva od javnosti. Čak naprotiv... sve vas poziva...

    maja vukina3

Najljepša mama u Hrvatskoj, mlada zagorska pročelnica Maja Vukina Bogović, nije samo lijepa majka dvoje djece. Maja je, naime, između ostalog, i vrhunska slikarica, koja vas sve poziva na otvorenje najnovije izložbe svojih slika.

Izložba se otvara ove srijede, 15. lipnja od 19 sati, u novootvorenoj Galeriji EE, Fra Filipa Grabovca 28 u Zagrebu, a bit će otvorena sve do 15. srpnja. 

Inače, Maja Vukina Bogović rođena je 1977. u Zagrebu. Diplomirala je na grafičkom odjelu (slikar-grafičar) u klasi profesora Frana Pare ciklusom sliko-crteža „Obećana zemlja“ 2000. na Akademiji likovnih umjetnosti u Zagrebu. 2010. godine diplomirala je na Filozofskom fakultetu u Zagrebu smjer bibliotekarstvo te time zaokružila svoje dvije ljubavi: likovnu umjetnost i knjigu. 2000. bila je dio tima u Tiskovnoj radnji Gutenberg muzeja, te je radila na temu „Gutenberg 2000“ u Mainzu.

Provela je studijski semestar na Indiana University of Pennsylvania gdje stvara svoj diplomski rad. Sudionica je Vrbničke grafičke akademije i terenske nastave u Motovunu. Od 2013. godine je predsjednica Kulturnog vijeća KZŽ.

Od 1997. godine sudionica je brojnih skupnih (dvadesetak) i samostalnih (jedanaest) izložbi, te dobitnica nagrade Zagrebačke banke za najboljeg diplomanta slikara-grafičara.

Autorica je mnogih grafičkih rješenja udruga i društava s područja Klanjca i okolice. Voditeljica je likovnih radionica i projekata vezanih za likovnu umjetnost svog kraja. Piše priče za djecu te je autorica ilustracija i teksta u slikovnicama. Osmišljava i izrađuje mozaike na javnim površinama. Dizajnira tekstil za američku tvrtku VIDA. Organizatorica je izložbi i autorica mnogih članaka i kritičkih osvrta.  

NAjčitanije