Gerontološki centar Zajezda počeo s radom, provodit će ove usluge

Autor zagorje.com
IMG-b435e0d6b801353bc58c157e7c94a2a9-V.jpg

Gerontološki centar Zajezda je projekt kojem je nositelj Gradsko društvo Crvenoga križa Krapina, a partneri na projektu su Općina Budinščina, Općina Konjščina i Općina Hrašćina. Projekt je trajao od 26. lipnja 2019. godine do 26. prosinca 2023. godine te je financiran iz Europskog fonda za regionalni razvoj (85% vrijednosti projekta) te iz Državnog proračuna Republike Hrvatske (15% vrijednosti projekta).

Objekt Gerontološkog centra sastoji se od 34 infrastrukturne jedinice: 9 sanitarnih čvorova, 2 kupaonice, kuhinja, čajna kuhinja, blagovaonica, dnevni boravak, 6 prostorija za rad s korisnicima,  prostorija za medicinsku gimnastiku, senzorna soba, računalna prostorija, 3 ureda, čitaonica i 6 prostorija za održavanje (spremište, garderoba za osoblje, ostava).

Cilj projekta je pomoć u zadovoljavanju osnovnih životnih potreba, povećanje kvalitete života starijih osoba te njihovo aktivno uključivanje u  lokalnu zajednicu. Projektom se pruža oblik izvaninstitucijske skrbi kako bi se starije osobe zadržale u svojim domovima što je duže moguće.

Usluge koje Gerontološki centar Zajezda provodi:

1.      Pomoć u kući – priprema i dostava obroka za 20 osoba dnevno. Dostava se odnosi na 1 obrok dnevno od ponedjeljka do nedjelje.

2.      Poludnevni boravak za starije osobe do 30 korisnika, u trajanju od 4-6  sati dnevno. Osigurana su dva obroka (doručak i ručak), organizirani prijevoz, savjetovanje, zdravstvena preventiva te razne aktivnosti kao što su sportsko-rekreativne, kulturno-zabavne i edukacijske.

Zaposlenici Gerontološkog centra su: socijalna radnica, medicinska sestra, fizioterapeutkinja, kuhar, 2 pomoćne kuharice, čistačica, vozač te domar/vozač.

Gerontološki centar Zajezda krenuo je sa zapošljavanjem zaposlenika i aktivnostima od 01.08.2024.g. Provođenje usluge pripreme i dostave obroka kreće od 23.09.2024.g. za korisnika s područja Općina Budinščina, Hraščina i Konjščina i Grada Zlatara.

Pripreme za uslugu poludnevnog boravka su u tijeku te će provođenje usluge započeti uskoro. Pozivamo osobe treće životne dobi koji su zainteresirani za uslugu Poludnevnog boravka ili žele znati više o projektu i sufinanciranju da se prijave voditeljici Gerontološkog centra Zajezda Martini Horvat mag.soc.rada na mobitel: 091/608-1025.