Gorjela kuća u Prišlinu

požar vatra ilustracija.JPG

fotografija je ilustracija 

Tijekom vikenda zabilježena su tri požara na području KZŽ.

''U petak, 10. veljače 2023. godine, oko 20 sati, došlo je do požara na tavanskom dijelu obiteljske kuće u Prišlinu. Do požara je došlo zbog prijenosa topline s dimnjaka na drveni dio krovišta, a u požaru su nagorjele drvene grede i daske. Nema ozlijeđenih osoba, požar su ugasili pripadnici JVP Krapina, DVD  Prišlin-Hum, Straža i Klenovec.     

Zatim, u subotu, 11. veljače oko 17 sati u Belcu na poljoprivrednoj površini na neutvrđen način došlo je do požara suhe trave i niskog raslinja. Nema štete, a požar su ugasili pripadnici DVD Belec.

U subotu, 11. veljače, u Bedekovčini, 38-godišnja hrvatska državljanka spaljivala je na svojem dvorištu suho granje, prilikom čega je zbog vjetra došlo do prijenosa vrućeg pepela na plastenik, koji se nalazi na susjednom zemljištu u vlasništvu 72-godišnje hrvatske državljanke, te oštetilo najlon. Nastala je materijalna šteta od nekoliko desetaka eura. Nadalje, protiv 39-godišnjakinje podnijet će se prijava zbog počinjenog prekršaja iz čl. 8 st. 3., Zakona o zaštiti od požara.'' – objavila je zagorska policija.