Gornja Stubica vodeća u povlačenju EU sredstava. Krizmanić: 'Lani smo uložili 11 milijuna eura u razvoj Gornje Stubice'

jasmin krizmanić.jpg

Sudeći po projektima koji su zacrtani, i ova će godina donijeti velike investicije u raznim područjima u Gornjoj Stubici. Idućeg tjedna kreće sanacija 14 dionica nerazvrstanih cesta. Kako bi se to realiziralo, Općina Gornja Stubica sredstva je osigurala putem kredita kod HBOR – a.

Modernizacija cesta i rasvjete

Nakon provedenog postupka javne nabave, izabrana su dva izviđača radova. Firma iz Novog Golubovca izvodit će radove vrijedne 326.397,76 eura s PDV-om, dok je firma iz Petrijanaca odraditi radove vrijedne 524.967,75 eura s PDV-om. – Veseli nas što ćemo nakon 36 dionica cesta lani, koje smo sanirali od potresa, ove godine sanirati 16 novih dionica cesta. Naime, osim ovih 14 dionica, kroz petnaestak dana trebali bismo krenuti I sa sanacijom još dviju dionica, za što smo sredstva dobili od Ministarstva regionalnog razvoja – najavio je načelnik Jasmin Krizmanić. Kako je već mnogo puta istaknuo, lanjska godina bila je povijesna po ulaganjima u Gornjoj Stubici. Uvelike je bila u znaku obnove od potresa, gdje je iz Fonda solidarnosti sanirano 36 dionica cesta, 7 klizišta i jedan most, ukupne vrijednosti 10,6 milijuna eura. Upravo je Općina Gornja Stubica predvodila tablicu vodećih JLS koje su lani povukle najviše europskih sredstava. I mimo toga ulagalo se u infrastrukturu, pa je uloženo 25 tisuća eura u sanaciju odrona u Slanom Potoku te 81 tisuća eura u javnu rasvjetu, koja je modernizirana po naseljima i Spomen parku, ali je i kroz sredstva dobivena preko natječaja LAG – a postavljena na Mjesnom groblju. Ulagalo se i u najmlađe, pa su tako postavljene i nove sprave na dječjeg igralištu Dječjeg vrtića 'Jurek', u vrijednosti 14 tisuća eura, za što su sredstva osigurana putem Središnjeg državnog ureda za demografiju i mlade. Ogromno dječje igralište zasigurno je jedno od najvećih, ako ne i najveće, najljepše i najopremljenije pri zagorskim vrtićima.

Nova ulaganja

Trenutno najjači projekt je izgradnja reciklažnog dvorišta koja kreće idućeg tjedna, za što je Općina Gornja Stubica dobila 85 posto sufinanciranja Fonda za zaštitu okoliša i energetsku obnovu. Uz to, radi se i na projektu obnove i proširenja Sportskog centra za što su spremni projekti i dozvole, a još jedan veliki projekt je izgradnja Doma zdravlja, u suradnji s Krapinsko – zagorskom županijom. Projekt je to koji bi uskoro trebao početi s realizacijom, tako što će uskoro biti objavljen natječaj za kupnju zemljišta, odnosno pronalazak investitora koji će graditi zgradu na istome, a potom i uređenje uvjeta s investitorom. Naime, uvjet će biti da investitor koji će graditi zgradu mora jedan dio tog objekta osigurati za uređenje novog Doma zdravlja. Osim novog Doma zdravlja, taj će projekt omogućiti i stanove, a izgradnja bi trebala početi negdje prema srediti iduće godine. –Sva ta ulaganja u sport, djecu i mlade, ali i infrastrukturu doprinijet će tome da Gornja Stubica bude poželjno mjesto za život. Da mladim obiteljima omogućimo dobre uvjete za ostanak, a druge mlade obitelji privučemo da dosele k nama – zaključuje načelnik Jasmin Krizmanić.

 

 

 

 

 

NAjčitanije