Gornjostubički branitelji s obiteljima obišli Škabrnju i Zadar

Autor zagorje.com
FotoJet(4).jpg

Članovi Udruge branitelja Domovinskog rata 'Sveti Juraj' Gornja Stubica proteklog su vikenda, zajedno sa svojim obiteljima, posjetili Škabrnju i Zadar. 

U Škabrnji ih je dočekao ratni zapovjednik samostalnog bataljuna Škabrnja, umirovljeni pukovnik HV Marko Miljanić, koji im je ispričao o ratnim stradanjima i golgoti koju su stanovnici Škabrnje prošli u srbočetnočkoj agresiji.

-Kako je taj dan bilo jako nevrijeme u Zadru i okolici, sklonili smo se u Crkvu, koja je također prokišnjavala, a ulicama Škabrnje tekli potoci vode. Zajedno smo zapalili svijeće kod spomen obilježja i križa na groblju te izmolili molitvu za sve poginule, nestale i umrle branitelje i civile u Domovinskom ratu – kažu iz Udruge.

Nakon Škabrnje posjetili su i Zadar, koji je ovih dana obilježava 33. obljetnicu obrane Zadra 06.10., gdje su također kdd centralnog križa na zadarskom groblju upalili svijeće zajedno sa Antom Srzentićem, članom predsjedništva udruge 112. brigade HV, koja na taj dan slavi i svoju 33. obljetnicu osnutka.

Nakon groblja, otišli su na Dračevac, prvu crtu obrane grada Zadra za vrijeme Domovinskog rata. Tamo im je Ante ispričao ukratko o danima obrane Zadra 1991. godine.

Marku Miljaniću i Anti Srzentiću uručene su zahvalnici udruge za pomoć u realizaciji projekta.

Zahvaljuju i Krapinsko - zagorskoj županiji na financiranju projekta, odnosno autobusa kojim su putovali u Škabrnju i Zadar.