Gornjostubičku publiku oduševio nastup Afrikanaca

Autor

Nastup afričkog banda Konga Vibes iz Malawia, u atriju gornjostubičkog dvorca Oršić, oduševio je publiku. Sastav je osno

p_138323koncert-txt.jpg
Nastup afričkog banda Konga Vibes iz Malawia, u atriju gornjostubičkog dvorca Oršić, oduševio je publiku. Sastav je osnovan 1999. godine kada je počeo izvoditi obrade popularnih reggae pjesama. Ubrzo se okrenuo malavijskoj tradicionalnoj glazbi, koja je postala osnovom njihova stila.

Rijetko se možemo u Zagorju uživo susresti s glazbom i kulturom drugih naroda, a eto imali smo priliku to doživjeti ove tople srpanjske večeri.

Sedmeročlana skupina mladih glazbenika iz dalekog Mallawia, prošlogodišnji pobjednici Music Crossroads festivala za Jug Afrike, oduševili su svojom neposrednošću, predanošću za glazbu i Afriku. Njihovu glazbu mogli bismo opisati kao pop glazbu Afrike sa standardnim elektrificiranim instrumentima kakav ima svaki rock ili pop sastav današnjice.

Njihova je glazba u svojoj strukturi vrlo jednostavna, pogotovo kad je riječ o gitari, bas-gitari te klavijaturama. No, ono po čemu su skupine tih podneblja posebne njihovi su bubnjari, prave ritam-mašine i riznice afričkih složenih ritmova rekao je u osvrtu na koncert Željko Popović, glavni organizator koncerata.

Ljeto u dvorcu Oršić nastavlja se koncertom šibenske klape Maslina idućeg petka, 27. srpnja. Koncert će početi u atriju dvorca Oršić u 21 sat, a cijena ulaznice je 30 kuna.

Izvor: Večernji list
NAjčitanije