Gospođa na zaštićenom obalnom području bespravno izgradila betonsku zgradu, iskopala je i septičku jamu...

policija uhićen

Lavina protupravne gradnje, nažalost, više nije nikakva novost. Posljednja u nizu kaznena prijava podnesena radi toga je protiv 43-godišnje žene kojom se proteklih mjeseci bavio šibenski Odjel gospodarskog kriminaliteta i korupcije Službe kriminalističke policije, piše Jutarnji

Istražitelji su, nakon početnih dojava, utvrdili da je dotična gospođa kao vlasnica zemljišta u pitoresknom Tisnom tijekom 2023. i ove godine na svome zemljištu "posadila" betonsku zgradu bez ikakvih dozvola.

- Osumnjičena je na zemljištu izgradila zgradu betonske konstrukcije zatvorenu drvenim vratima te nadstrešnicu drvene konstrukcije pokrivene sjenilom od trske. Izgradila je i septičku jamu, bez pravomoćne građevinske dozvole, i to na području izvan granica građevinskog područja na kojem nije dozvoljena gradnja takve građevine, odnosno na području koje predstavlja zaštićeno obalno područje mora i ono kao takvo pripada području od posebnog interesa za državu - kažu iz PU šibensko kninske čiji su djelatnici domišljatu bespravnu graditeljicu kazneno prijavili nadležnom šibenskom državnom odvjetništvu.