Grad Krapina dodjeljuje pomoć roditeljima djece koja pohađaju dječje vrtiće kojima osnivač nije Grad 

Autor zagorje.com
gregurović.JPG

Kako bi ublažili socijalnu nejednakost roditelja u financiranju ekonomske cijene dječjih vrtića kojih osnivač nije Grad Krapina, odnosno cijene obrta za čuvanje djece, Grad poziva roditelje s gradskog područja čija su djeca korisnici vanjskih vrtića i dadilja da podnesu zahtjev za isplatu novčane pomoći.

 Zahtjev mogu podnijeti roditelji koji su ostvarili pravo na sufinanciranje ekonomske cijene vanjskog dječjeg vrtića ukoliko ekonomska cijena vrtića kojeg polazi dijete ima veću ekonomsku cijenu Dječjeg vrtića Gustav Krklec. Novčana pomoć može se ostvariti u visini od 70 posto razlike učešća roditelja u sufinanciranju ekonomske cijene vanjskog vrtića u odnosu na učešće roditelja u sufinanciranju ekonomske cijene Dječjeg vrtića Gustav Krklec Krapina, a maksimalno do 100 eura mjesečno. Dodajmo kako se pomoć može ostvariti za razdoblje od 10. do 12 mjeseca 2024. godine.

- Pozivam sve roditelje koji ispunjavaju navedene uvjete za ostvarivanje pomoći da podnesu zahtjev kako bi ostvarili pravo na pomoć Grada Krapine - rekao je gradonačelnik Grada Krapine i saborski zastupnik Zoran Gregurović. Dodao je kako Grad ovime želi pomoći roditeljima i olakšati im financijski dio bar na nekoliko mjeseci te je ujedno podsjetio da će se na području Grada izgraditi novi dječji vrtić u koji će se moći smjestiti 168 novih mališana.

- Radimo na tome da našim mališanima omogućimo smještaj u gradskim vrtićima, zbog čega smo i krenuli u izgradnju novog dječjeg vrtića. Javni natječaj za izgradnju je u tijeku te će uskoro biti otvaranje ponuda nakon čega slijedi pregled i ocjena pristiglih ponuda i odabir izvođača. Velik broj djece ide u privatne vrtiće i obrte za dadilje koji imaju nešto višu cijenu od našeg gradskog vrtića, a nažalost pojedini je i svako malo neopravdano podižu, stoga nam je cilj da ovim pozivom pomognemo tim roditeljima – kazao je gradonačelnik Gregurović. Dodajmo kako roditelji zahtjev moraju podnijeti na propisanom obrascu koji se može pronaći na službenim stranicama Grada Krapine, gdje se mogu pronaći i detaljne informacije samoga poziva. 

NAjčitanije